marți, iunie 18, 2024

Ultima ora

Sport

Un turist mort de mai multe zile, coborât luni de pe munte

Salvamontiștii din Sibiu intervin luni dimineață pentru a coborî de pe munte o persoană decedată. Șeful Salvamont România a declarat la Digi24 că este vorba despre o persoană moartă de mai mult timp, aflată deja în stare de putrefacție.

„Salvamont Sibiu intervine cu 15 salvamontişti pentru recuperarea unei persoane decedate la solicitarea IPJ Sibiu. Persoana decedată se află în Munţii Făgăraş, vârful Puha”, a transmis, luni, Salvamont Sibiu.

Salvamontiştii au precizat că momentan nu cunosc identitatea persoanei decedate sau detalii despre accident. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Persoana decedată e acolo de mai multe zile. E deja în stare de putrefacție. Am încercat să ajungem cu un elicopter, dar din cauza plafonului de nori, nu s-a putut. Așa că vom interveni pe jos.

Distanța de unde trebuie recuperată persoana și care trebuie parcursă pe jos e mare, cam 4 ore dus, 4 ore întors. Durează în jur de 8 – 9 ore o astfel de acțiune”, a declarat Sabin Cornoiu.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 20 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor, scrie digi24.ro

 În cazul acestor intervenţii au fost salvate 22 persoane, dintre acestea 6 au fost preluate de Serviciul de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital. O persoană a fost luată cu elicopterul SMURD și dusă la spital.

Sabin Cornoiu a declarat că încă mai sunt multe persoane pe munte și a făcut apel la responsabilitate, în contextul în care potecile și stâncile sunt umede și alunecoase din cauza ploilor abundente din ultimele zile.  Totodată, salvamontiștii au primit 33 apeluri prin care se cereau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.  

Foto: Facebook/Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu

Politica