miercuri, aprilie 17, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Show aviatic pe Aeroportul Internațional Craiova

Craiovenii sunt așteptați sâmbătă, 3 iunie 2023, pe Aeroportul Internațional Craiova, la cel mai mare spectacol aviatic din Oltenia. Pasionații de adrenalină sunt așteptați, începând cu ora 11.00, la intrarea din zona destinată publicului, pe str. Calea București nr. 325C, în incinta High Tech Industry Park.

Spectatorii vor putea urmări pe cerul Craiovei evoluții aviatice ale IAR 99 ȘOIM, produs la Craiova, unul dintre cele mai bune avioane de antrenament avansat din lume, zbor tactic C 27 J SPARTAN, formație de elicoptere IAR 330 PUMA, formația de înaltă acrobație Șoimii României cu aeronave EXTRA 300 SC, formații ULM cu aeronave BRISTELL, APOLLO FOX, CTSL, WT-9, SAVANNAH, formație de girocoptere CALIDUS, formație ZLIN, acrobație PLANOR, aeromodel MIG 29, salturi cu peste 20 de parașutiști.

La sol, participanții vor avea parte de display static cu IAR 93, IAR 99, Elicopter IAR 330 PUMA, IAR 823, EVEKTOR, CESSNA, EV, TW PIPER, TECNAM, APOLLO FOX, BLACKSHAPE, LEGEND 600, LAND AFRICA, GIROCOPTER CALIDUS, VL-3, MOTODELTAPLAN, SAVANNAH, CESSNA 182, AIRBUS A 320, COANDA 1910, VUIA 1906 și BALON CU AER CALD.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, vizitatorii evenimentului vor putea participa la numeroase activități conexe: zonă food & drinks, expoziție Facultatea de Aeronautică, expoziție de mașini vechi – Retromobil, dar și de motociclete, prezentare de tehnică și armament – Brigada Multinațională Sud-Est sau stand de promovare a ofertei educaționale a M.Ap.N. – Centrul Militar Zonal Dolj.

Intrarea la eveniment este gratuită, iar accesul se poate face prin două modalități:

– cu mijloacele de transport în comun – traseul nr. 9 RAT Craiova, ce are stație în incinta High Tech Industry Park – pe str. Calea București nr. 325C

cu mașina personală. Pentru cei care vin la eveniment cu mașina personală, am pregătit o zonă gratuită de parcare pe pista de legătură dintre Fabrica de Avioane și Aeroportul Internațional Craiova (aflată pe Centura de Nord – pe dreapta, după ce treci de Hanul Andriței). Transferul de la parcare la zona de eveniment (și retur) va fi asigurat gratuit cu autobuze – traseul nr. 9 RAT Craiova, care va avea o stație provizorie la pista de la Fabrica de Avioane.  

  Astfel, pentru a asigura accesul spectatorilor la evenimentul Craiova Air Show,  în intervalul orar 10:00 – 18:00, RAT Craiova va asigura mai multe autobuze pe traseul 9, care vor circula la o frecvență de 15 minute.

Foto: Aeroportul International Craiova

Politica