vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olguța Vasilescu, premiată în absență cu cea mai înaltă distincție mondială de salvare

Deschiderea oficială a Campionatului Mondial al Câinilor de Salvare 2023 a avut loc miercuri, la sediul Primăriei Craiova. Cu această ocazie, Bruno Piccinelli, cavaler al republicii Italia și observator al competiției, urma să îi înmâneze primarului orașului placheta de aur – Cea mai înaltă distincție mondială de salvare. Lia Olguța Vasilescu nu a participat la eveniment. Astfel, placheta pe care urma să o primească a fost așezată cu mare atenție pe masă și a stat cuminte la poze.

Liviu Ionescu a muncit ani de zile pentru ca municipiul Craiova să fie recunoscut la nivel mondial pentru abilitățile câinilor de salvare pregătiți în oraș. Acum, Bănia devine singurul oraș în care se organizează cinci Campionate Mondiale de Salvare.

Este un eveniment foarte important în cadrul Zilelor Craiovei. România, prin Centrul Național de Educare Canină, organizează Campionatul Mondial al Câinilor de Salvare. În acest weekend, cele mai bune 19 echipe din lume vor participa, în diferite specialități. În cadrul acestui campionat, domnul Bruno Piccinelli este observator. Domnia s-a a vrut să vină în România să înmâneze personal cele două distincții extrem de apreciate. Trebuie să vă spun că domnia sa a venit să înmâneze personal aceste plachete pentru Primărie și pentru mine, pentru că, în primul rând, instituția este co-organizator pentru toate cele 5 Campionate Mondiale, din anul 2009, până în 2023. În ultimele ediții, România se distinge ca fiind prima țară din lume care organizează toate edițiile pe teritoriul aceluiași oraș”, a spus Liviu Ionescu – președinte al Comisiei Mondiale a Federației Chinologice Internaționale (FCI).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deschiderea Campionatului Mondial va avea loc pe data de 1 iunie. Pentru a marca debutul competiției, în centrul orașului, va avea loc o paradă cu motociclete. Vineri și sâmbătă, începând cu ora 8:00, se vor desfășura probele campionatului.

Îmi place orașul Craiova. Am rămas încântat de stadion, dar și de toate punctele în care se vor desfășura testele. Am fost observator și la celelalte campionate. Sunt un mesager al acestei activități către public, către toată lumea. Scopul principal este de a educa acești câini pentru salvare, pentru aspectul practic, nu numai sportiv al acțiunii. Așa cum au participat Liviu și colegii lui, în Turcia, la misiunile de salvare”, a declarat Bruno Piccinelli.

Politica