vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FOTO/ Proteste la Penitenciarele din Craiova. Polițiștii au refuzat să intre la programul de lucru

Polițiștii de penitenciare au refuzat, în această dimineață, să intre la programul de lucru. Ei sunt nemulțumiți de creșterea vârstei pentru pensionare. Astfel, în Craiova și în întreaga țară, agenții au organizat un protest de avertisment. La penitenciarul de Maximă Siguranță din Bănie, protestul a durat o oră, dar sunt și locații în care polițiștii vor refuza să intre la muncă, timp de 4 ore.

Aproximativ 100 de polițiști au protestat în fața Penitenciarului de Maximă Siguranță din Craiova. Flavius Doană, președinte SNPP, explică faptul că în luna iunie va fi un protest mult mai mare, care va dura 4 zile.

,,Astăzi a fost un protest de avertisment. Se întâmplă la toate penitenciarele din Craiova și din țară. La noi, va dura doar o oră, la alte penitenciare va dura chiar și 4 ore. Este un avertisment, pentru ce va urma la finalul lunii iunie. Atunci, protestul va dura 4 zile. În această dimineață, superiorii noștri de la penitenciar au ieșit să discute cu noi, ne-au înțeles nemulțumirile și au înțeles că nemulțumirile noastre nu au legătură cu ei, ci cu pensiile militare și cu aspecte legate de salarizare. Ne-am strâns aproximativ 100 de colegi, la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Craiova„, a declarat Flavius Doană, pentru Jurnalul Olteniei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sindicaliștii din sistem susțin că o creștere a vârstei de pensionare până la 65 de ani va face ca polițiștii de penitenciare să nu o apuce, deoarece speranța de viață a acestei categorii socio-profesionale este de aproximativ 62 de ani.

Politica