sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ Moscova a fost atacată cu drone

Capitala Rusiei a fost atacată marți dimineața cu drone, a anunțat primarul Moscovei, Serghei Sobianin. Mai multe clădiri au fost avariate, însă nu există victime.

”În această (marţi) dimineaţa, în zori, un atac cu dronă a cauzat pagube minore mai multor clădiri. Toate serviciile de urgenţă din oraş sunt la faţa locului (…). Nimeni nu a fost rănit grav până în prezent”, scrie Sibianin pe Telegram.

Agenția rusă de știri de stat RIA, citată de The Guardian, a relatat că locuitorii unei clădiri de pe o stradă din sudul Moscovei au fost evacuați. Mai multe canale de mesagerie Telegram din Rusia au raportat că între patru și zece drone au fost doborâte marți dimineața devreme, relatează Reuters. Nici Reuters și nici The Guardian nu au putut verifica independent aceste relatări.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Imagini difuzate pe reţele de social media arătau urme de fum pe cer. În altele se poate vedea o fereastră spartă într-o clădire. Acest atac urmează celui de la Kiev, în Ucraina, de drone ruseşti în cursul nopţii de luni spre marţi, al treilea în 24 de ore, care s-a soldat cu cel puţin un mort, potrivit primarului Vitali Kliciko. Luni, atacuri ruseşti în plină zi au provocat panică în capitala ucraineană, care a fost atacată de nenumărate ori de la începutul lunii mai.

Acesta este cel mai grav atac asupra Moscovei de la atacul din noaptea de 2 mai asupra Kremlinului, efectuat de asemenea cu ajutorul dronelor, pe care conducerea rusă l-a atribuit direct Ucrainei. Atât guvernatorul, cât şi primarul Moscovei au cerut cetăţenilor să rămână calmi, scrie digi24.ro

„Aveţi încredere doar în sursele oficiale şi nu distribuiţi informaţii neverificate”, a subliniat Sobianin, citat de EFE.

Foto: Twitter

Politica