vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Şeful ANAF a demisionat

Lucian Heiuș și-a anunțat luni seara demisia din funcția de președinte al ANAF. Acesta spune că a fost onorat să conducă această instituție, dar regretă că nu a putut duce până la capăt procesul de modernizare al ANAF și proiectele începute. Surse politice susțin că demisia lui Heiuș are legătura cu rotația guvernamentală. Potrivit unei înțelegeri între PNL și PSD, șefia ANAF revine partidului care nu are ministrul de Finanțe. La rotativă, PNL ar urma să preia Finanțele, iar PSD șefia ANAF.

„Mi-am înaintat astăzi demisia din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. A fost o onoare pentru mine să conduc această instituţie şi le mulţumesc colegilor mei pentru profesionalismul şi implicarea de care au dat dovadă în acest an. Totodată, sunt mulţumit de faptul că, în acest mandat, ANAF a reuşit să atingă cu succes toate jaloanele stabilite prin PNRR şi toate obiectivele asumate prin programul de guvernare, cu onestitate, responsabilitate şi respect faţă de contribuabili”, anunţă Heiuş într-un mesaj postat pe Facebook.

Acesta a fost numit în funcţie în 5 mai 2022, postul revenind la acel moment PNL.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) urmează să revină PSD odată cu punerea în aplicare a sistemului de rotaţie prevăzut în protocolul de guvernare dintre PSD şi PNL, declarau pentru Profit.ro, citat de News.ro surse politice apropiate social-democraţilor. Protocolul dintre cele două partide prevede ca Ministerul Finanţelor, la conducerea căruia se află în prezent Adrian Câciu, din partea PSD, să revină PNL.

Deşi ANAF nu este prevăzut explicit în protocol, conducerea Fiscului a fost lăsată PNL, la conducerea instituţiei fiind pus preşedinte Lucian Heiuş. Conducerea ANAF ar urma însă să revină PSD pe acelaşi raţionament pe care a revenit şi PNL, anume că cine controlează Ministerul Finanţelor trebuie să lase ANAF celeilalte părţi.

Politica