vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 300 de profesori olteni, la protestul din fața Guvernului

Sindicatele din învățământ continuă să protesteze. Nici profesorii din Olt nu vor lipsi de la miting. Potrivit gazetanoua.ro, peste 300 de dascăli din judeţ vor participa, marţi, la protestul organizat de sindicatele din Educaţiei, în faţa Guvernului.

Preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Olt, Ionel Barbu, a declarat că vin profesori din toate zonele judeţului – Balş, Caracal, Drăgăneşti, Olt, Corabia, Slatina şi Scorniceşti. Dascălii se întâlnesc în faţa Guvernului, de unde vor pleca în marş spre Palatul Cotroceni. Aceasta este cea de a doua săptămână în care profesorii din toată ţara sunt în grevă generală.

Sindicatele din Educație s-au declarat deranjate de ultima ofertă a guvernului și spun că vor continua greva anunțând în același timp un protest uriaș pentru marți în fața Palatului Cotroceni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sindicate cer o majorare salarială de 25%, adică 3.000 de lei pentru un profesor debutant: „Nu e o cerere aberantă”. Liderii sindicali ai FSLI, „Alma Mater” și „Spiru Haret” s-au întâlnit, la guvern, cu secretarul general al Executivului și cu miniștrii Educației, Finanțelor, Muncii și Investițiilor și Proiectelor Europene, aceiași cu care au avut loc și negocierile de miercuri.

Politica