joi, iunie 13, 2024

Ultima ora

Sport

Doi români și-au vândut fiica ca să-și achite o datorie

Doi români vor fi judecați, în luna iunie, pentru că și-au vândut fiica de 12 ani ca să-și stingă o datorie. În același caz au mai fost puse sub acuzare alte patru persoane. Mama fetei riscă cea mai mare pedeapsă, de 25 de ani de închisoare.

Cazul este chiar mai șocant decât pare la prima vedere: în afara faptului că ea a fost vândută în schimbul unei datorii, înțelegerea a implicat și căsătoria ei forțată.

Minora de 12 ani locuia în Cordob, Spania, a împreună cu mama ei și partenerul de viață al acesteia. În primăvara anului 2021, părinții au acumulat o datorie însemnată care era cerută cu insistență de către creditori. Pentru că cei doi părinți nu aveau suma și nici perspective să facă rost de ea în viitorul apropiat, au ajuns la altă înțelegere cu creditorii. Astfel, ei și-au oferit fiica în schimbul banilor, aceasta urmând să fie căsătorită cu nepotul creditorului, minor și el, însă aproape de împlinirea vârstei de 18 ani, scrie digi24.ro care citează ABC.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit unor informații furnizate anterior de autoritățile spaniole, datoria celor doi părinți era de 4.000 de euro. Ancheta în acest caz a început în urma unei sesizări făcute de profesorii de la școala la care mergea fetița, în Cordoba. Fetița a fost găsită după câteva zile, într-o casă din orașul La Coruña, aflat la aproximativ 1.000 km de domiciliul părinților ei.

Minora a fost preluată de serviciile sociale spaniole.

Ancheta a ajuns acum la final și șase persoane implicate au fost trimise în judecată pentru trafic de persoane, căsătorie forțată, agresiune sexuală asupra unui copil sub 16 ani și abuz sexual.

Procurorii au cerut pedepse care încep de la 10 ani de închisoare.

Politica