vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Beți și drogați, la volan. Polițiștii au dat peste 350 de amenzi

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au acționat pe principalele drumuri din județ, la acest sfârșit de săptămână. Au fost legitimate și verificate peste 550 de persoane, fiind controlate și 427 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate peste 350 de amenzi, în valoare totală de peste 80.000 de lei. Au fost reținute 43 de permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare, fiind constatate și 20 de infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice.

Un bărbat, din comuna Vârvoru de Jos, a fost depistat la volan având o alcoolemie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta nu a păstrat distanța față de mașina din fața sa și a lovit-o. Nimeni nu a fost rănit.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„La data de 27 mai a.c., ora 17.40, polițiști din cadrul Secţiei nr.3 Poliţie Rurală Bucovăţ au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe DJ 552, în comuna Terpeziţa, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, în care au fost implicate două autoturisme.

Din cercetări a rezultat faptul că un bărbat din comuna Vârvoru de Jos, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 552, nu a păstrat o distanţă regulamentară faţă de autoturismul din faţa sa, condus de un bărbat din comuna Terpeziţa, intrând în coliziune cu acesta.

În urma impactului au rezultat doar pagube materiale. Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul din Vârvoru de Jos şi negativ pentru cel din Terpeziţa. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, potrivit IPJ Dolj.

Un tânăr, de 22 de ani, din Băileşti, a fost prins drogat la volan. Mașina pe care o conducea nu era înmatriculată în circulaţie, autorizaţia de circulaţie provizorie fiind expirată din luna august 2021.

„La data de 28 mai a.c., ora 16.30, polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti au depistat un tânăr, de 22 de ani, din municipiul Băileşti, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gabroveni, din localitate. Întrucât prezenta un comportament suspect, acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la substanța cocaină.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că autoturismul nu este înmatriculat în circulaţie, autorizaţia de circulaţie provizorie fiind expirată din luna august 2021. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a vehicul neînmatriculat”, potrivit sursei citate.

Politica