vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Amenzi și lemn confiscat, în urma unei acțiuni a polițiștilor olteni

Două societăţi comerciale din Balş, și una din Tufeni, județul Olt, au fost verificate luni, în cadrul unei acţiuni privind depozitarea şi comercializarea materialului lemnos. Oamenii legii au aplicat inclusiv o amendă de 50.000 de lei. Societatea din Tufeni a fost depistată cu zeci de metri cubi de cherestea şi lemne pentru care nu deţinea documente de provenienţă.

,,Polițiștii au constatat faptul că la o societate comercială din comuna Tufeni, județul Olt, exista diferența de 245,24 metri cubi de material lemnos între stocurile scriptice, înregistrate în aplicația SUMAL și stocurile faptice, inventariate la data efectuării controlului.

Totodată, polițiștii au identificat cantitatea de 49,04 metri cubi de cherestrea, respectiv cantitatea de 69,5 metri cubi de lemn rotund, pentru care nu existau documente legale de proveniență.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Societatea comercială a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 50.000 de lei, iar, ca măsuri complementare, au fost dispuse confiscarea valorică a celor 245,24 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de aproximativ 119.000 de lei și confiscarea fizică a cantităților de 49,04 metri cubi de cherestrea, respectiv 69,5 metri cubi de lemn rotund, în valoare totală de aproximativ 108.000 de lei.

Întreaga cantitatea de material lemnos ce a fost confiscată fizic, a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Dragănești- Olt.

De asemenea, polițiștii au constatat faptul că la o societate comercială din orașul Balș exista diferența de 4,21 metri cubi de material lemnos între stocurile scriptice, înregistrate în aplicația SUMAL și stocurile faptice, inventariate la data efectuării controlului.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar, ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea valorică a celor 4,21 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de aproximativ 3.900 de lei”, potrivit IPJ Olt.

Politica