duminică, iulie 21, 2024

Ultima ora

Sport

VIDEO/ „Dacă eşti obraznic, te trimit în altă parte!”. Reacția unui medic care se juca pe telefon, în gardă

Un medic a fost filmat jucându-se pe telefon în timp ce era de gardă, iar când un pacient i-a reproşat că se joacă în timp ce bolnavii aşteaptă la uşă şi se simt rău, femeia a reacţionat țipând. Ea strigă la bărbat şi îl ameninţă că, dacă va continua să îi reproşeze, va chema Poliţia: „Ascultă, dacă eşti şi obraznic, atunci te trimit şi în altă parte!”.

Un pacient venit la Spitalul de Urgenţă „Dimitrie Castroian” din Huşi a surprins-o pe o doctoriţa de gardă jucându-se pe telefon, în timp ce pacienţii aşteptau la uşă.

În imaginile postate pe Facebook de un bărbat, altul decât cel care a realizat filmările, pacientul care a înregistrat-o pe doctoriţă în timp ce se joacă pe telefon le aminteşte cadrelor că aşteaptă de o oră în urgenţă, moment în care i se răspunde: „aşteptaţi un pic!”, scrie hotnews.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Cât să aştept, doamnă? Mi-a sărit buricul la deget! Spuneţi ceva, cine mă preia, care e problema, păi stăm aşa?”, spune bărbatul.

În acel moment, doctorița filmată în timp ce se juca pe telefon intervine şi îl ceartă pe pacientul nemulţumit că aşteaptă de prea mult timp, alături de alţi bolnavi.

„Ia ascultaţi aicea! Vrei să te trimit acu la alt spital? Totdeauna trebuie să aşteptaţi! Şi eu, când mă duc, aştept medicul, da? Aşteptaţi că nimeni nu este, nu…”, spune doctoriţa, aflată în scaun cu rotile şi având telefonul în mână.

Când pacientul îi spune că aşteaptă de jumătate de oră, doctoriţa îi spune că poate să aştepte şi mai mult. „Poţi să aştepţi şi trei ore!” Eu am plecat la şapte şi am intrat la patru dimineaţa la consultaţie. Să te intereseze. La rând!”, spune medicul.

Doctoriţa devine irascibilă în momentul când bărbatul îi reproşează că se juca în timpul gărzii.

„Ascultă, dacă eşti şi obraznic, atunci te trimit şi în altă parte! Eu am vorbit pentru ea! Noi trebuie să trimitem un bolnav care trebuie să plece la Iaşi. După aia, îi luăm pe fiecare, la rând”, mai spune medicul. Medicul a admis că nu ştie care este pacientul care trebuie transferat la Iaşi, arătând doar că aceasta „s-a intoxicat şi poate să moară”. „Tu poţi să mori?” i-a spus medicul bolnavului.

Când bărbatul spune că aşteaptă de o oră, medicul i-a replicat că, anterior, spusese că aşteaptă de jumătate de oră şi i-a vorbit şi despre „culoarea” bărbatului, moment în care pacientul i-a replicat: „şi noi suntem salariaţi asiguraţi”.

În cele din urmă, medicul a început să strige: „Te rog frumos, termină! Termină! Vrei să chem Poliţia? Da, joc, sigur că da!”.

Pe parcursul întregului dialog, în imagini se vede o femeie aflată într-un scaun, care se simte rău şi care este ajutată cel mai probabil de un aparţinător care îi sprijină capul.

Bărbatul care a postat imaginile a explicat că medicul a vorbit despre culoarea pielii bărbatului care îi reproşa că se joacă pe telefon, în loc să ajute pacienţi.Politica