marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Situație delicată în 52 de unități de învățământ din Craiova. Olguța Vasilescu: „Este în beneficiul copiilor”

Consilierii locali din Craiova s-au arătat îngrijorați în legătură cu situațiile din anumite școli, unde elevii sunt mutați din clasele lor, pentru că unitățile de învățământ sunt reabilitate. Subiectul a fost deschis în ședința de joi, când reprezentanții autorităților locale au oferit explicații în acest sens.

Am primit o semnalare de la Școala Elena Farago, unde există o situație în care anumite clase au fost mutate într-un loc, iar acesta care nu prea este în regulă pentru învățământ”, a spus consilierul Cosmin Teodorescu.

Explicația a venit de la primarul orașului. Lia Olguța Vasilescu spune că, în următoarea perioadă, unitățile de învățământ din Craiova vor beneficia de investiții masive. Astfel, elevii și profesorii vor fi nevoiți să se adapteze la situațiile mai dificile, când vor fi executate lucrurile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ceea ce privește copiii de la Farago pot să vă spun așa: anul acesta și anul viitor vor fi investiții masive în unitățile de învățământ, parte pe fonduri europene sau pe finanțare de la bugetul local. Asta înseamnă vă va trebui să mutăm de fiecare dată elevii dintr-un corp de clădire, în altul, ca să putem să lucrăm. Până la urmă trebuie să înțeleagă și părinții că este în beneficiul copiilor ca să se facă aceste investiții. Noi încercăm ca cei care câștigă aceste contracte să se miște cât mai repede și să aibă loc, cât mai mult, pe perioada vacanței elevilor. Pe de altă parte, fiind atât de multe investiții în derulare, este clar că nu se pot desfășura doar în timpul vacanței. Din cauza aceasta căutăm tot felul de soluții”, a explicat Lia Olguța Vasilescu.

Tot primarul orașului a dezvăluit, în această săptămână, o parte din investițiile ce urmează să fie făcute pentru școlile din Bănie. Lia Olguța Vasilescu a spus ce sume vor fi atrase prin fonduri europene, dar și câte unități de învățământ vor beneficia de îmbunătățiri.

Un nou proiect finanțat din fonduri europene, depus de Primăria Craiova, în valoare de peste 8 milioane de euro, a fost aprobat. Deoarece educația joacă un rol esențial în dezvoltarea personală și profesională a oamenilor, investițiile în acest sector sunt prioritare pentru Primăria Municipiului Craiova. Proiectul “Creșterea capacității de reziliență a sistemului educațional din municipiul Craiova prin dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale – CRAIOVA EDUCATĂ” este finanțat prin PNRR și de el vor beneficia 52 de unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică din municipiul Craiova, respectiv 19 grădinițe, 11 școli gimnaziale și 22 licee”, a transmis primarul.

În cadrul proiectului ar urma să se realizeze:

  • 27 laboratoare informatică din unități de învățământ primar, gimnazial, liceal, dotate cu echipamente,
  • 8 laboratoare informatică din grădinițe dotate cu echipamente,
  • 819 săli clasă dotate cu echipamente digitale,
  • 791 săli de clasă dotate cu mobilier și materiale didactice,
  • 41 laboratoare științe dotate cu mobilier și materiale didactice,
  • 30 laboratoare de științe dotate cu echipamente digitale,
  • 100 cabinete școlare din care: 19 cabinete pe discipline, 42 cabinete asistență psihopedagogică, 39 săli sport dotate cu materiale sportive, 9 laboratoare nou înființate, 1 cabinet asistență psihopedagogică nou înființat.

Politica