O sticlă de vin, uitată 50 de ani în beciul casei, vândută cu 100.000 de dolari

Un bărbat care a cumpărat în urmă cu 50 de ani o sticlă de vin și a ținut-o până acum în pivniță, a vândut-o la o licitație cu peste 100.000 de dolari.

Mark Paulson, din California, a cumpărat o sticlă de vin Domaine de la Romanée-Conti La Tâche în anii 1970 și a păstrat-o într-o cutie de carton în subsolul casei sale zeci de ani.

Paulson a cumpărat sticla din 1971 cu 250 de dolari, potrivit Insider.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În toți acești ani a stat în subsol. Nu m-am gândit niciodată atât de mult la ea”, a spus bărbatul.

În luna martie, sticla de vin a ajuns la o licitație specializată, unde era de așteptat să se vândă cu o sumă mare, potrivit casei de licitații Bonhams Skinner. Însă s-a vândut cu mult peste suma preconizată, respectiv cu 106.250 de dolari, scrie digi24.ro

În anii 1970, când a cumpărat sticla de 3 litri de vin, Paulson lucra ca pictor comercial, dar avea un anumit interes pentru vinurile rare. Roger Brandt, un prieten cunoscător de vinuri, pe care Paulson l-a cunoscut la o degustare de vinuri din San Francisco, l-a convins să cumpere sticla de La Tâche, pentru că era o ocazie rară.

Potrivit licitatorului Bonhams Skinner, aproximativ 1.300 de cutii cu La Tâche sunt produse anual, iar cele mai multe sticle au 750 ml. În decursul anilor, foarte puține sticle de 3 litri au fost îmbuteliate cu acest sortiment.

Paulson se gândea inițial să aștepte o ocazie cu adevărat specială ca să desfacă sticla de vin, dar cum aceasta nu s-a ivit, în anii recenți i-a venit ideea să o vândă. Fiul lui Paulson a găsit un articol despre Bonhams Skinner care a vândut anul trecut o sticlă similară cu aproximativ 80.000 de dolari.

Foto: pixabay

Populare

Recomandări

Trei răniți, în urma unui accident rutier produs pe DN 7

Trei persoane au fost rănite, fiind transportate la spital,...

Craiova. Noua șosea între Brestei-Râului și Calea Severinului se deschide astăzi

Drumul care va conecta Calea Severinului, de la intersecția...

Deputatul Ben Oni Ardelean pleacă din PNL

Deputatul PNL Ben Oni Ardelean a anunțat, miercuri, că...

Dragoș Bon dă vina pe teren, după egalul cu Tunari: „E jalnic”

CSU Craiova a scos un egal în finalul meciului...