marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii ar putea rămâne cu mediile neîncheiate. Avertismentul sindicaliștilor: „Probabil le va încheia altcineva”

Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hăncescu, a anunțat că profesorii nu vor încheia mediile elevilor, în contextul în care premierul Ciucă nu a invitat sindicatele la discuții.

„Nu avem niciun element care să ne determine să credem că greva poate fi oprită”, a declarat pentru Edupdu.ro Simion Hăncescu.

„Probabil le va încheia altcineva, nu știu”, a adăugat acesta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Declarațiile vin în situația în care premierul Ciucă încă nu a invitat sindicatele profesorilor la discuții, având în vedere că de luni a început greva generală din școli și grădinițe. Peste 200.000 de angajați din Educație participă la greva generală.

Întrebat cum interpretează faptul că sindicatele n-am fost chemate la discuții de către premierul Ciucă, Simion Hăncescu a spus că „nu va fi nicio soluție pentru noi” și Guvernul „va refuza să acorde ceva.”

„Din declarația dată de premier astăzi reiese foarte clar că nu sunt dispuși să ofere ceva. A spus că asta este situația, nu avem”, a precizat liderul sindical.

Pentru că nu mai există cele două semestre, mediile disciplinelor se încheie la final de an, în iunie 2023, prin media aritmetică a notelor obținute pe parcursul perioadelor de învățare.

Politica