joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Canotorii români au câștigat 5 medalii la Europenele de Juniori din Franța: 2 de aur și 3 de argint

Sportivii din Lotul de Juniori al Federației Române de Canotaj au obținut două medalii de aur și trei medalii de argint la Campionatele Europene de Juniori de la Brive-la Gaillarde (Franța). România a participat cu 11 echipaje, însumând 40 de sportivi, și s-a clasat pe locul 2 pe națiuni în ceea ce privește numărul de medalii de aur câștigate, după Italia.

Prima medalie de aur a fost obținută în proba de patru plus unu rame feminin (JW4+) de echipajul compus din Delia Mirabela Gradinaciuc, Gabriela Tovodariu, Irina Lucia Andreea Despa, Iuliana Isabela Boldea și Bianca Camelia Ifteni. În Finala A de duminică, sportivele noastre s-au impus în fața echipajelor din Italia și Franța.

A doua medalie de aur a fost obținută în proba de 8+1 feminin (JW8+), de echipajul format din Eugenia Daniela Robitu, Irina Lucia Andreea Despa, Georgiana Blanariu, Ioana Ruxandra Pascovici, Adina Alexandra Florea, Andreea Bianca Marin, Narcisa-Florentina Negura, Denisa Cristina Ailincai și Iuliana Irina Cantoriu. Sportivele noastre au dominat cursa și au reușit să se impună în fața Cehiei și Italiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Medalie de argint au câștigat juniorii din echipajul de patru plus unu rame masculin (JM4+), compus din Darius Florin Simion, Alexandru Nedelcu, Fabrizio Alexandru Scripcariu, Constantin Filip și Stefan Bogdan Moales. Sportivii noștri au urcat pe podium alături de echipajele din Turcia și Italia.

În proba de patru rame masculin (JM4-), sportivii Sebastian Alexandru Tasca, Antonel Avacaritei, Silviu-Marian Dumitru și Mateus Simion Cozminciuc au ajuns la linia de finish la doar două secunde distanță de echipajul Turciei, câștigând medalia de argint. Podiumul a fost completat de Italia.

A treia medalie de argint le aparține sportivilor din barca de 8+1 masculin (JM8+): Darius Florin Simion, Fabrizio Alexandru Scripcariu, Stefan Cobzaru, Tinel Nicusor Muresan, Andrei Alexandru Alexa, Alexandru Nedelcu, Stefan Bogdan Moales, Constantin Filip și Catalin Nicolae Catoiu. Sportivii noștri au urcat pe podium alături de echipajele din Cehia și Italia.

Pe locul 4 în finalele de duminică s-au clasat echipajul de dublu rame masculin (JM2-), compus din Constantin Flocea și Sergiu Anfimov, precum și echipajul de patru vâsle feminin, format din Iuliana Isabela Boldea, Gabriela Tivodariu, Delia Mirabela Gradinaciuc și Bianca Camelia Ifteni.

Echipajele de patru vâsle masculin (JM4x) și dublu vâsle feminin (JW2x) au încheiat finalele pe locul 6. Fetele din barca de patru rame feminin (JW4-), au fost, din păcate, descalificate în finală, după ce terminaseră pe prima poziție cursa de calificare de sâmbătă.

„Sportivii din Lotul de Juniori au reușit să obțină 5 medalii la Campionatele Europene de Juniori de anul acesta, dintre care 2 de aur și 3 de argint. Sunt mândră de performanțele lor și îi felicit atât pe ei, cât și pe antrenorii lor, pe cluburile de la care sportivii provin, dar și pe părinții care i-au îndreptat către acest sport și îi susțin.

Trebuie să menționez că a fost o competiție foarte grea pentru ei. Acest campionat este unul la care au participat două categorii de sportivi: unii experimentați, care mai au la activ participări la competiții internaționale, și alții aflați la primul lor campionat european, cum a fost și cazul multora dintre juniorii noștri. În acest context, s-au descurcat foarte bine și, cu siguranță, participarea a reprezentat, chiar și pentru cei care nu au urcat pe podium, o experiență importantă și frumoasă din care au avut de învățat.

Toți sunt talentați și muncitori, iar, dacă acum poate că emoțiile primei competiții importante și-au spus cuvântul în cazul unora dintre ei, au viitorul în față și am încredere că vor demonstra multe pe viitor, că vor deveni din ce în ce mai buni atâta timp cât vor munci în continuare cu ambiție, determinare și seriozitate!”, declară Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.

Federația Română de Canotaj

Politica