marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Medicii tineri nu vor spitale mici: „Nu poţi să te bazezi pe personal”

Spitalele mici din judeţul Gorj trec printr-o criză de medici. Le este greu sa convingă medicii noi să ramână o perioadă mai lungă de timp. Majoritatea medicilor tineri aşteaptă o oportunitate la un spital mai mare.

„În principiu, noi am avut rezidenţi pe post şi avem în continuare. Mai este un rezident pe neonatologie, a trecut în anul II. Avem un post liber pe ATI. Avem contracte de colaborare, pe secţia ATI, cu trei medici de la Târgu Jiu. În principiu am avut şi un medic angajat pe ATI, dar de obicei medicii tineri vin, stau un an sau doi şi apoi îşi iau zborul la spitalele mai mari”, afirmă Aurel Stolojanu, managerul Spitalului Bumbeşti Jiu.

Nici la Spitalul Municipal Motru lucrurile nu stau mai bine. Una dintre problemele majore este plecarea medicilor, în momentul în care găsesc o oportunitate într-un oraş mai mare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Mai greu cu medicii tineri. Am reuşit să mai aducem medici, dar ştiţi cum e la spitalele mici, îţi vin medici, stau câteva luni, după care, dacă găsesc un spital mai mare, pleacă. Nu poţi să te bazezi pe personal că iei medici şi că o să stea până la 60 de ani la spital. Majoritatea celor tineri caută să îşi găsească în oraşe mai mari. În lipsă de altceva, vin la noi şi aşteaptă. E una dintre probleme”, a transmis Alin Efrim, managerul Spitalului Motru.

Dragoş Haţegan, managerul Spitalului Turceni, spune că doreşte să organizeze două concursuri de angajare. „Eu am publicat ieri un post de medic rezident, anul cinci şi o jumătate de normă de medic urgentist. Noi nu mai avem medic urgentist în compartiment”.

Politica