vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

”Scriitori la catedră”, în școlile doljene

„SCRIITORI LA CATEDRĂ”, un proiect care vizează promovarea lecturii în rândul elevilor și a cadrelor didactice, construirea unei punți reale de comunicare între cititori și scriitori, se derulează, în această lună în școlile doljene.

Proiectul educațional reprezintă o manifestare prin care scriitori din Filiala Craiova a Uniunii Scriitorilor vor participa la întâlniri cu elevii și cadrele didactice.

„Ne-am propus să facem acest parteneriat pentru că instituția noastră are în spate experiențe folositoare și care și-au dovedit interesul în domenii, precum financiar sau justiție. Pentru promovarea activităților de avocat am avut proiectul „Fii avocat în țara ta”. Rolul nostru nu este doar de a transmite informații copiilor, ci acela de a forma caractere și deprinderi. Unul dintre scopurile acestor proiecte este acela de a minimiza dinstanțele dintre ceea ce gândesc copiii față de o anumită meserie și realitatea în sine. Am încercat să creem o apropiere între ceea ce fac scriitori, avocații și copiii noștri. Ne dorim ca prin acest proiect să-i facem pe copii să-i acorde lecturii importanța cuvenită”, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, Daniel Ion, inspectorul școlar general al ISJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La rândul său, Mihai Firică, președinte al filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România, a precizat: „Acesta este un proiect pe care ni-l dorim în colaborare cu ISJ Dolj, desfășurată pe o perioadă amplă din nevoie de a promova lectura în rândul tinerilor, alături de dascăli. Vrem să construim o punte de comunicare între elevi și scriitori care să vină să prezinte din activitatea lor, cărțile, precum și această meserie”.

Formatul întâlnirilor va fi de doi scriitori, de preferință care abordează genuri literare diferite (proză, poezie, critică literară, dramaturgie etc), care să susțină „o oră de limbă și literatură română” comunicând despre experiențele personale de creator, lectură din propria creație, activitatea Uniunii Scriitorilor din România, aspecte ale pieței editoriale precum și dialoguri cu elevii și profesorul.

Proiectul „SCRIITORI LA CATEDRĂ” este inițiat de Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj. O primă etapă de realizare a activităților prevăzute în cadrul acestui proiect se desfășoară în perioada 10.05.2023 – 31.05.2023.

Politica