joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-a folosit de casele self-scan pentru a fura două pungi de cumpărături

O româncă a profitat de casele self-scan dintr-un supermarket pentru a încerca să fure două pungi pline de cumpărături.

Femeia a intrat, joi dimineață, într-un supermarket din Arad, a umplut două plase cu produse și a încercat să treacă de casele rapide, fără să plătească, moment în care el a văzut-o. Ea și-a abandonat imediat plasele și portofelul și a luat-o la fugă, scrie aradon.ro.

Nu ar fi prima abatere a femeii, spune paznicul magazinului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Este a zecea oară când femeia asta vine, se aprovizionează, pleacă fără să plătească și iese pe la casele rapide. Își umple plasele, plătește doar un iaurt și iese după ce scanează bonul. E cea mai pricepută din Arad și e foarte rapidă. Nu am reușit să o prind”, a explicat paznicul supermarketului.

Autoritățile au fost alertate cu privire la acest incident și a fost întocmit un dosar penal pentru furt, urmând ca autoarea să fie identificată și să fie luate măsurile legale. Tot el a mai adăugat că această practică a devenit una obișnuită de când au fost înființate casele self-scan.

Implementarea caselor de acest fel au stârnit critici printre români, mai ales pe rețelele sociale. Mulți s-au plâns că nu se descurcă, că durează mai mult ori că oamenii rămân fără locuri de muncă, însă sunt și persoane care au profitat de prezența caselor în supermarketuri.

Clienții care intră în magazine plătesc un produs ieftin, deși au pungile pline, primesc bon pentru produsul scanat și ies din magazin cu restul produselor neplătite, dacă nu sunt observați de agenții de pază.

Politica