duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Educație la mall. Târgul ofertelor educaționale ale liceelor, la 100 de km distanță de beneficiari

Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Vâlcea, anunță organizarea Târgului ofertelor educaționale ale liceelor, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Acțiunea are loc vineri, 12 mai, începând cu ora 10.00.

Potrivit inițiatorilor, evenimentul este organizat în parcarea Shopping City Râmnicu Vâlcea. Se înscrie în seria activităților de consiliere s̗i orientare școlară și profesională și vine în sprijinul elevilor de clasa a VIII-a din întreg județul Vâlcea. Tot acolo a fost organizat, săptămâna trecută, un eveniment similar cu ofertele facultăților din țară. În acest context, devine tot mai greu de explicat perseverența IȘJ de a organiza astfel de evenimente, altfel inițiative foarte bune, aproape exclusiv la noul mall din municipiul reședință de județ, deși ele sunt destinate unor potențiali beneficiari care locuiesc, poate, și la 100 de km distanță de locul amintit. În condițiile în care există licee, unele foarte mari și importante, și în alte orașe. În viitorul apropiat la ce să ne așteptăm? Se mută și ore de curs la mall? Sau chiar sediile inspectoratelor școlare?

“Fiecare unitate de învățământ liceal va avea un spațiu rezervat în parcarea și în incinta Shopping City. Reprezentanții liceelor vor avea la dispoziție logistica necesară și își vor prezenta ofertele educaționale pentru anul școlar 2023-2024. Elevii claselor a VIII-a de la școlile gimnaziale din municipiul Râmnicu Vâlcea și din localitățile din județ, însoțiți de cadre didactice și directorii din școlile de la care provin elevii, vor vizita standurile amenajate. Evenimentul va debuta cu un program artistic prezentat de elevii Liceului de Arte «Victor Giuleanu» Râmnicu Vâlcea”, se arată în comunicatul IȘJ Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

PS Decontul din masiva publicitate mascată pentru mall cine îl suportă? Mai grav! Nu conștientizează chiar nimeni că astfel de inițiative sunt complice la o nouă dependență gravă, obsesia consumeristă? Că nu te duci la mall în întâmpinarea elevilor, ci îi chemi mereu acolo cu astfel de inițiative!

Politica