luni, mai 27, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Donald Trump, găsit vinovat de abuz sexual și defăimare în procesul intentat de jurnalista E. Jean Carroll

Fostul președinte american Donald Trump a fost găsit vinovat de abuz sexual și defăimare în procesul intentat de fosta jurnalistă a revistei Elle, E. Jean Carroll, relatează BBC și CNN.

Carroll l-a acuzat pe Trump că a violat-o într-un vestiar al unui magazin din Manhattan, în 1996. Ea a spus în sala de judecată că a intentat procesul împotriva lui Donald Trump „pentru a-și recupera viața”. Un juriu federal din Manhattan a decis că Trump e vinovat de agresiune în procesul civil intentat de Carroll.

De asemenea, ea l-a dat în judecată pe Trump pentru defăimare, din cauza unei declarații date de acesta în 2022, în care a negat acuzațiile lui Carroll, scrie digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fostul președinte a scris, în octombrie 2022, pe platforma sa Truth Social că acuzațiile sunt în realitate o „făcătură” pentru ca presupusa victimă să-și promoveze memoriile. El mai spunea că fosta jurnalistă „nu e tipul lui de femeie”.

Pentru acuzația de agresiune, Trump trebuie să-i plătească lui Carroll despăgubiri de 2 milioane de dolari, iar pentru defăimare, încă 3 milioane de dolari.

Juriul l-a găsit pe Trump nevinovat de acuzația de viol, dar l-au găsit vinovat de agresiune sexuală și abuz, considerând că victima a fost rănită din cauza comportamentului lui Trump. Jurații au mai fost întrebați dacă „conduita lui Trump a fost neglijentă, nesăbuită sau nu a respectat în mod conștient drepturile lui Carroll”, iar răspunsul a fost „da”.

În ceea ce privește acuzația de defăimare, jurații au fost întrebați dacă declarația lui Trump a fost defăimătoare, falsă și făcută cu răutate, iar juriul a răspuns „da”.

La întrebarea dacă Carroll a avut de suferit ca urmare a publicării de către Trump a declarației din 12 octombrie 2022, juriul a spus din nou „da”. Judecătorul le-a spus juraților, la finalul procesului, că își pot face publică identitatea, dar i-a sfătuit să-și păstreze anonimatul.

Trump a reacționat la verdictul juriului printr-un mesaj postat cu majuscule pe platforma sa TruthSocial.

„NU AM ABSOLUT NU NICIO IDEE CINE ESTE ACEASTă FEMEIE. ACEST VERDICT ESTE O RUȘINE – O CONTINUARE A CELEI MAI MARI VÂNĂTORI DE VRĂJITOARE DIN TOATE TIMPURILE!”, a spus fostul președinte.

Un purtător de cuvânt al fostului președinte a spus, de asemenea, că este vorba despre o „vânătoare de vrăjitoare” împotriva lui Trump, organizată de către Partidul Democrat.

„Tot acest caz fals este un efort politic care îl vizează pe președintele Trump, deoarece acum este favorit pentru a fi ales din nou președinte al Statelor Unite”, a spus acesta.

„Încălcarea continuă a marii noastre Constituții în scopuri politice este dezgustătoare și nu poate fi tolerată. Națiunea noastră are probleme serioase atunci când afirmații lipsite de orice dovezi sau martori oculari pot invada instanțele noastre pentru a obține puncte politice”, a mai spus purtătorul de cuvânt. Echipa lui Trump a spus că va face apel la verdict.

spot_img
spot_img
spot_img

Politica