marți, iunie 18, 2024

Ultima ora

Sport

Video/Percheziții în Dolj. S-au găsit arme

Percheziții în județul Dolj. Polițiștii căutau semințe și au găsit arme.

Descinderile au avut loc în Caraula și Vârtop, într-un dosar în care era cercetat furtul a 100 kilograme de semințe de floarea-soarelui.

„La data de 31 martie a.c., polițiștii Secției nr.7 Poliție Rurală Plenița, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Băilești și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova, au pus în executare cinci mandate de percheziție domiciliară, trei în comuna Caraula, la locuințele a trei tineri cu vârste cuprinse între 19 și 23 de ani și două în comuna Vârtop, la locuințele unui tânăr de 24 de ani. Activitățile au avut loc în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, dosar aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești. In fapt, la data de 28 martie a.c., un bărbat, din comuna Caraula, a sesizat faptul că, persoane necunoscute i-ar fi sustras 100 de kg de semințe de floarea soarelui, soiuri hibrid, precum și produse fitosanitare, fiind creat un prejudiciu de aproximativ 50.000 de lei.În urma perchezițiilor efectuate au fost găsite și recuperate cele 100 de kg de semințele de floarea soarelui, soiuri hibride, acestea fiind restituite persoanei vătămate.”- IPJ Dolj

Policlinica Buna Vestire Craiova

Doi tineri de 19 și 23 de ani, din comuna Caraula, au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești. Tânărul de 23 de ani a fost pus sub controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

La una dintre locuințele tânărului de 24 de ani, din comuna Vârtop, au fost găsite două pistoale calibrul 8 mm și o armă de foc calibrul 5,5 mm, neletale, din categoria celor supuse autorizării, 83 de cartușe calibrul 8 mm, 117 proiectile metalice și un cuțit cu lama de 18 cm.

„În cauză a fost întocmit un nou dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Polițiștii continuă cercetările în cele două cauze, sub supravegherea procurorului de caz, urmând ca la finalizare să fie propusă soluție prin unitatea de parchet competentă.”-IPJ Dolj

Politica