joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiștii olteni au dat peste 80 de amenzi

Vineri, 31 martie 2023, în intervalul orar 19:00-23:00, în municipiul Caracal a fost organizată o razie, cu efective mărite, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În cadrul acțiunii, au fost angrenați 24 de polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe sau a celor care nu respectă regimului legal de viteză.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 86 de amenzi, în valoare totală de peste 22.000 de lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 8 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În cadrul acțiunii, polițiștii au identificat pe Drumul Național 64, în localitatea Văleni, un conducător auto care a efectuat manevra de depășire în zona de acțiune a indicatorului „Depășirea interzisă”, fiind înregistrat de aparatul radar și cu viteza de 185 de km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 90 de km/h.

Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din comuna Cilieni, județul Olt.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.175 de lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare a acestuia, fără drept de circulație.

Ulterior, în jurul orei 20:20, polițiștii au oprit pentru control, pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Caracal, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Caracal pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră”, potrivit IPJ Olt.

Politica