Bizoni americani în Parcul „Nicolae Romanescu”

Vizitatorii Parcului „Nicolae Romanescu” vor putea admira noii locatari de la Grădina Zoologică. Este vorba despre o pereche de bizoni americani, achiziționați de la o fermă specializată din Salonta (județul Bihor), cea mai mare fermă de bizoni din Europa.

Cele două animale erbivore au un an, femela a împlinit această vârstă în urmă cu câteva zile, iar masculul va avea prima aniversare în 5 mai. Bizonii au sosit miercuri și au fost cazați în zona animalelor Erbivore. Bizonul american (Bison bison) este o specie răspândită în America de Nord și se hrănește cu lucernă, fân, grăunțe, concentrate.

Are masa cuprinsă între 450–1350 kg. Înălțimea la greabăn este de 1,60–1,80 m. Durata vieții sale este în jur de 33 ani. Este înrudit cu bizonul european, dar există totuși câteva deosebiri. Bizonii americani sunt mult mai ușor de domesticit decât cei europeni. După sosirea celor doi bizoni americani, Grădina Zoologică, administrată de RAADPFL Craiova, a ajuns la 275 de exemplare, din 40 de specii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Populare

Recomandări

Nu mai sunt bilete de tren spre litoral și Valea Prahovei-Brașov

CFR anunță că în condițiile în care a suplimentat...

Matol “zid” la volan, a avariat alte cinci mașini și a refuzat recoltarea de probe biologice

Miercuri seară, 31 mai, polițiștii rutieri din Râmnicu Vâlcea...

Rezidenții cu note mici, trimiși să se facă medici de familie

Ministrul Alexandru Rafila i-a trimis pe rezidenții cu note...

PNL, sprijin pentru familiile din România!

Programul "Sprijin pentru nou-născuți”, propus de Partidul Național Liberal...