sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Ce au învățat oamenii cu 1.000 de lei pensie ca să merite mai mult?”. Cinismul unui pensionar de lux reangajat la stat

Parlamentul a dat marți un prim vot, pe un proiect care taie doar câteva sute de lei prin supraimpozitarea pensiilor care se ridică la peste zece mii de lei, pe lună. Iar în marea de pensionari speciali se disting cei care au revenit la stat și iau de la buget și pensie și salariu. Digi24 a identificat câteva cazuri, însă unul se distinge prin cinismul explicațiilor oferite – „Ce au învățat oamenii cu 1.000 de lei pensie ca să merite mai mult?”

Este vorba de Daniel Avian Pop, este un fost angajat al Seviciului de Transmisiuni Speciale care s-a pensionat la vârsta de 52 de ani, iar lunar bărbatul primește o pensie de 9.515 de lei. Acestor venituri li se adaugă și cele pe care le primește după ce a fost numit șef al Serviciului de Sănătate Publică din cadrul Ministerului Sănătății. Celor 9.515 lei li se adaugă peste 7.000 de lei în fiecare lună, iar dacă facem un calcul simplu, concluzionăm că Daniel Avian Pop primește în fiecare lună peste 16.000 de lei. 

Întrebat de reporterii Digi24 dacă este normal să primească și pensie și un salariu de la Ministerul Sănătății, Pop a răspuns: ” Este normal, de ce să mințim? Este realitatea.”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot el a oferit o explicație cinică referitor la cei care au o pensie de 1.000 de lei.

”Doamnă, fiecare își alege…Sunt vânzători, ce-au muncit ei? Ce au învățat ei în viața asta, ia spuneți-mi? Spuneți-mi și mie ce-au învățat?”, a explicat Pop.

Un alt exemplu vine chiar din județul Gorj. Este vorba despre Romeo Simionescu, fost angajat al Ministerului de Afaceri Interne, pensionat la vârsta de 42 de ani, primește și acesta în fiecare lună o pensie care depășește 9.000 de lei.

A fost numit anul trecut secretar de stat în același Minister și venitului său de peste 9.000 de lei se adaugă un salariu de peste 7.000 de lei, scrie digi24.ro Din nou, un calcul simplu ne arată că și Romeo Simionescu primește în fiecare lună peste 16.000 de lei. 

Comisiile juridică, de apărare şi de muncă din Senat au adoptat un raport de admitere la proiectul de lege privind pensiile speciale. Printre modificările admise se numără faptul că nicio pensie specială nu va fi mai mare decât veniturile din timpul activităţii, se interzice cumulul pensiilor speciale, se introduce un impozit progresiv de până la 15% şi se prevede că pensiile speciale vor fi indexate cu rata inflaţiei.

În România sunt peste 200.000 de pensionari care beneficiază de un alt mod de calcul al veniturilor decât cel bazat pe contributivitate. 

Politica