joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vești bune pentru economia României!

Noutățile economice ale României cunosc un climat benefic, cu șanse mari pe treapta investițiilor. Din 2020 şi până acum țara noastră a cunoscut prima modificare pozitivă prin care și-a îmbunătățit perspectiva de rating de ţară de la „negativ” la „stabil”. Datele aparțin prestigioasei agenții de rating Fitch, care a operat, după aproape trei ani, prima îmbunătățire a ratingului României. Este așadar meritul unui Guvern condus responsabil de premierul PNL, Nicolae Ciucă, cel care a reconfirmat poziția ascendentă a țării noastre.

“Economiștii confirmă astfel soluțiile guvernării noastre responsabile și importanța stabilității politice, sociale și economice în această perioadă complicată la granițele țării. Am trecut cu bine peste provocări, iar 2022 a fost an de vârf pentru atragerea de fonduri europene, de investiții străine și a dovedit capacitatea economiei românești de a performa. 2022 este și anul în care am reușit să deschidem un amplu proces de reforme necesare economiei, prin Planul Național de Redresare și Reziliență și ghidate obiectivului nostru de aderare la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.”, a menționat Nicolae Ciucă, premierul României.

Asta înseamnă că perspectivele de creștere economică sunt fundamentate pe continuarea programelor guvernamentale și susținerea oportunităților de dezvoltare a României. Decizia Agenției de rating Fitch reprezintă și un semnal de încredere, atât al investitorilor americani în economia României, dar și încrederea în contribuția mediului de afaceri, elemente esențiale pentru modernizarea țării noastre și pentru realizarea reformelor asumate de Guvernul în fruntea căruia se află premierul PNL, Nicolae Ciucă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Cifrele pe care le-am înregistrat anul trecut în economie – de la creșterea PIB-ului la valoarea investițiilor străine și până la absorbția fondurilor europene – au demonstrat că România este atractivă pentru mediul de business. Stabilitatea, predictibilitatea și continuitatea programelor guvernamentale asumate vor face posibilă îndeplinirea obiectivelor pe care le-am propus pentru România încă de la începutul mandatului: balanță comercială pozitivă până în 2030 și un Produs Intern Brut de 500 miliarde de euro până în 2027.”, a mai declarat Nicolae Ciucă, primul ministru al României.

Veștile bune continuă, pentru că zilele acestea premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației Marilor Rețele Comerciale din România, cu care a discutat despre problemele producătorilor români și despre posibile soluții pentru acestea. Premierul PNL a oferit deja primele soluții pentru a păstra calitatea mărfurilor românești și a asigura o aprovizionare permanentă cu produse locale.

“Vom sprijini fermierii și procesatorii autohtoni, pentru a crește calitatea produselor fabricate în România și pentru a asigura companiilor românești din domeniu mai multă plus-valoare. Următoarea întâlnire pe această temă va fi una tripartită, între Guvern, reprezentanții retailerilor și cei ai producătorilor. În acest format, vom conveni o strategie pentru valorificarea eficientă a produselor agricole locale și a celor fabricate de industria alimentară autohtonă.”, a transmis Nicolae Ciucă. Așadar, guvernarea responsabilă este vitală pentru a asigura un climat pozitiv, așa cum este și cel confirmat de Agenția Fitch, crescând astfel competitivitate economiei românești. Conducerea PNL și-a asumat acest traseu al investiţiilor şi dezvoltării, iar rezultatele economice pozitive sunt cele care confirmă această perspectivă!

Politica