duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tirrena Scavi intră în insolvență. Sumele blocate depăşesc 10 milioane de euro

Cu aproape 400 de angajați în urmă cu doi ani și implicată în mari proiecte rutiere, firma de construcții drumuri și autostrăzi, Tirrena Scavi SPA, intră în insolvență.

Lucrările contractate, asumate şi realizate de societate (unele chiar nefacturate din cauza rezilierii unilaterale a contractelor încheiate cu autoritatea naţională) şi sumele blocate drept cash colateral în cont curent de către CNAIR depăşesc 10 milioane de euro, scrie arenaconstruct.ro

În România problemele au apărut în special pe fondul rezilierii unilaterale a contractelor de către CNAIR, fapt ce a dus la imposibilitatea achitării debitelor către subcontractanți sau către furnizori, care au solicitat la rândul lor deschiderea procedurii, afirmă lichidatorii judiciari italieni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Activitatea a fost perturbată de falimentul societăţii Certasig.

Începând cu luna octombrie, conturile societăţii au fost blocate de diverşi creditori, astfel încât nu au mai fost disponibilităţi pentru plata angajaţilor, aceştia fiind afectaţi de neplata salariilor şi a contribuţiilor aferente.

Întrucât există un număr semnificativ de creditori, lichidatorii au apreciat că este necesară deschiderea procedurii colective secundare pentru acoperirea pasivului, societatea având debite mai mari de 50.000 lei, cu o scadență care a depăşit 60 de zile.

Societatea recunoaşte starea de faliment, câtă vreme a solicitat intrarea în faliment în Italia, astfel încât urmează ca în procedura secundară să fie valorificate bunurile aflate pe teritoriul României, rezolvată situaţia angajaţilor şi să fie distribuite aceste sume, conform priorităţilor creditorilor în funcţie de rangul acestora.

Reamintim că, CNAIR a reziliat contractul de execuţie care fusese atribuit firmei italiene pentru lucrările la tronsonul 1 al drumului expres Craiova-Piteşti.

Foto: arhiva

Politica