marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Patru asistenți maternali, angajați de la începutul anului. DGASPC vrea mai mult

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt continuă să caute persoane din județ care vor să devină asistenți maternali profesioniști. Obiectivul instituției din acest an este de a angaja zece asistenți prin proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, iar până acum deja au fost angajate patru persoane din județ, una chiar în cursul lunii martie.

Potrivit evenimentdeolt.ro, Direcția de Protecție a Copilului Olt, în calitate de partener în proiect, şi Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Copii şi Adopţie, în calitate de beneficiar, desfăşoară de la începutul anului 2019 campania de identificare şi recrutare a persoanelor cu domiciliul în județ, care doresc să devină asistenţi maternali.

Începand cu data de 1 ianuarie 2023 și până la această dată, la sediul DGASPC Olt au fost depuse 12 cereri de evaluare de olteni care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, cinci fiind respinse, două evaluate favorabil și alte cinci cereri sunt în curs de evaluare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De la începutul anului au fost angajați și patru asistenți, unul fiind angajat chiar în luna martie, iar DGASPC Olt transmite că și în această lună au fost informate primării cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali.

„În cursul acestei Iuni, DGASPC Olt a informat patru primării din județul Olt cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând proiectul «TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor»”, au precizat reprezentanții instituției.

Întrucât în 2023 obiectivul constă în angajarea a zece asistenți noi, iar în primele trei luni ale anului au fost angajați patru dintre aceștia, direcția face în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să aibă o astfel de meserie, să ia legătura prin fax la nr. 0249.412.692, telefon nr. 0372.713.562, 563, 564, 565, 0349.408.182 (interior 51), e-mail: [email protected] cu Serviciul de Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro.

Potrivit DGASPC Olt, proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii şi tineri plasaţi în instituţii, prin consolidarea reţelei de asistenţi maternali profesionişti.

Politica