Olt. Rata șomajului, în scădere

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt a dat publicității statistica privind numărul şomerilor din judeţ, înregistrați la sfârșitul lunii februarie. În total, erau înregistrați  8.237 șomeri (din care 3.847 femei), rata șomajului fiind de 6,37 %.

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 6,51 %, în această lună acest indicator a înregistrat o scadere de 0,14 pp.

Din totalul de 8.237 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Olt, 1.024 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 7.213  erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 6.881  șomeri provin din mediul rural și  1.356  sunt din mediul urban.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Șomerii cu nivel de instruire gimnazial au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Olt (41,04 %), apoi somerii cu nivel de instruire  liceal (24,36 %), urmat de cei au absolvit invatamantul profesional (16,40 %), iar 15,27 % au cei cu nivel de instruire  primar si fara studii . Somerii cu nivel de studii postliceale reprezinta 1,15 %, iar cei cu studii  superioare au o pondere de 1,76 %.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1699 persoane foarte greu ocupabile,  4121 greu ocupabile, 1888 mediu ocupabile, iar 529 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.” transmite AJOFM Olt.

Populare

Recomandări

Cu fracuri și rochii de epocă „la purtător”. Craiovenii, chemați la paradă

Se împlinesc 120 de ani de la inaugurarea Parcului...

Proiect: Dreptul de a conduce vehicule le va fi interzis până la 10 ani şoferilor sub influenţa drogurilor sau alcoolului

Un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului...

Vâlceanca accidentată la Curtișoara a murit. Șoferul fugar, identificat

Tânăra de 34 ani, din Drăgășani, Vâlcea, lovită de...

Arme albe în școlile din Craiova

Poliţiştii doljeni au acţionat, în această săptămână, atât...