joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANM: Se strică vremea în toată ţara. La munte va ninge

Începând de luni, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți se vor semnala precipitații mixte, în special în jumătatea de nord, în timp ce la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă, au anunțat, duminică, meteorologii.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, începând de luni, de la ora 6.00, și până miercuri, la ora 21,00, se vor înregistra intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată și îngheț la sol și brumă.

În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), în timp ce la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare.

Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol.

În sud-estul țării, în seara zilei de luni vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

De asemenea, meteorologii au emis și o atenționare cod galben de vânt puternic pentru luni, între orele 6.00 – 23.00.

Potrivit acestora, în intervalul menționat, local și temporar în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea și în estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…65 km/h. În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1700 m), rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

Politica