vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SF-ul „Tineretului”, la vot

Studiul de Fezabilitate pentru viitorul Centru Sportiv Tineretului din Craiova ajunge pe masa consilierilor județeni în ședința din 28 martie. Este vorba despre o investiție totală de peste 365 milioane lei, cu un termen de execuție de 30 de luni.

Noul complex va fi ridicat pe locul actualului stadion Tineretului, aflat în paragină și care va fi demolat.
Administrația județeană motivează necesitatea investiției prin „nevoia de dezvoltare a sportului și activităților legate de sport prin crearea unor infrastructuri agrementate la nivel național și internațional, constituind un factor motivațional pentru formarea tinerilor pentru performanță și pentru o viață sănătoasă. Prin această investiție, cu capacitate de aproape 6.000 locuri, se va asigura mărirea numărului de spații dedicate diverselor categorii de sporturi, în municipiul Craiova, pe lângă Stadionul „Ion Oblemenco” cu 30.000 locuri, Stadionul de atletism cu 5.000 locuri, Sala polivalentă cu 4.000 locuri, Centrul de recuperare a sportivilor Luncă, Hipodromul din Parcul Nicolae Romanescu (care urmează să fie reabilitat)”.

Aici, Consiliul Județean (CJ) Dolj vrea să ridice o clădire multifuncțională care să cuprindă arenă de atletism și velodrom, omologată pentru competiții internaționale pentru atletism și ciclism.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Construcția acestui complex sportiv, la standarde internaționale, se va integra în infrastructura sportivă existentă creând premisele pentru ca municipiul Craiova să devină o destinație sportivă internațională. Arena de atletism indoor va fi destinată competițiilor naționale și internaționale de atletism și va respecta reglementările IAAF (actual World Athletics), Federației Române de Atletism, normelor și standardelor naționale și europene. Se urmărește omologarea IAAF a arenei (actual World Athletics), pentru competiții internaționale. Construcția ce va adăposti arena de atletism va fi categoria I, conform regulamentului IAAF (actual World Athletics). Pista de velodrom indoor va corespunde specificațiilor impuse pentru competițiile aprobate de către Uniunea Internațională de Ciclism (UCI). În perioadele dintre competițiile sportive de atletism și ciclism, clădirea va putea adăposti și alte tipuri de evenimente sau activități, cum ar fi: concerte sau activități culturale; competiții de baschet etc. pentru competiții locale”, motivează reprezentanții CJ Dolj.
Potrivit referatului de aprobare a unui proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice – faza SF, pentru obiectivul de investiții „Construire Centrul Sportiv Stadionul Tineretului”, ce va fi supus votului consilierilor județeni, au fost propuse două variante de intervenții. Cea recomandată ar „asigura condițiile pentru omologarea pistelor de ciclism și atletism de către federațiile internaționale de specialitate, cu utilizarea unui sistem manual de asigurare a zonei de siguranță pentru pista de ciclism, care este mult mai convenabil din punct de vedere financiar și, pe de altă parte, utilizarea sistemului de încălzire a spațiilor interioare cu o centrală termică cu 3 cazane alimentate cu gaze naturale, conform cerinței beneficiarului”.
„Planul clădirii Corp centru sportiv are formă de elipsă, cu latura cea mai mare de cca. 130,0 m, paralelă cu B-dul Știrbei Vodă și latura mică de cca. 100,0 m, aproximativ paralelă cu B-dul 1 Mai. Regimul de înălțime al clădirii propuse este S+P+3. (…)

Înălțimea liberă propusă variază astfel: la subsol 2,5 – 2,8 – 3,20 m, la parter 2,80 – 8,15 m, la etajul 1 – 2,80 m, la etajul 2 – 2,50 – 2,85 m, la etajul 3 –  2,40 – 3,00 m, la suprafața centrală de joc 19,50 m”, se arată în referat.

Clădirea va fi echipată, între altele, cu instalație electrică de protecție împotriva trăsnetelor (paratrăsnet), instalație electrică de protecție împotriva șocurilor electrice datorate atingerilor, instalație de priză de pământ, sistem fotovoltaic 448,2 kW on grid trifazat, instalație de detecţie şi semnalizare incendiu, instalație detecție monoxid de carbon, instalație avertizare panică, alarmare vocală, detecție și avertizare efracție, control acces, supraveghere video, instalație ticketing, ceasoficare, voce-date / CATV, sonorizare profesională arenă, instalație conferință și traducere simultană, instalație infrastructură broadcast televiziuni, instalații de încălzire, ventilare și climatizare, instalaţii de desfumare.

Vor fi amenajate rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități, iar parcarea va avea 193 locuri.
De asemenea, în subsolul viitorului centru va fi realizat un adăpost de apărare civilă, unde se vor putea adăposti 49 de persoane, fiind vorba despre numărul de angajați permanenți ai centrului.

Politica