vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bărbat blocat pe munte, recuperat cu elicopterul. Purta pantaloni scurți și pantofi sport

Un bărbat care a plecat pe munte în pantaloni scurți și bluză subțire a rămas blocat o noapte întreagă în zona Văii Caraiman. El a fost găsit de salvamontiști și scos din zonă cu un elicopter.

Bărbatul de 35 de ani a sunat la 112 joi seară. A spus că nu mai poate înainta și că era în zona Văii Caraiman. Trei salvatori montani de la Baza Salvamont Baba Mare au plecat în căutarea lui.

„Din cauza întunericului, zonei extrem de dificile, cu risc ridicat de avalanşă şi cum telefonul apelantului nu mai avea acumulatorul încărcat, după câteva ore de căutări, salvatorii montani s-au retras în bază, în jurul orei 2.00, fără să găsească locaţia acestuia”, au povestit salvamontiştii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vineri dimineaţă, a fost solicitat elicopterul de la Braşov.

„Din fericire, victima a fost identificată din elicopter şi a fost troliat un salvator montan la aceasta, extragand-o din zonă de abrupt. În afară de o uşoară hipotermie şi mai multe escoriaţii la membrele inferioare, persoana era într-o stare bună, dar a fost totuşi transportată la Spitalul Judeţean din Braşov, pentru evaluare medicală suplimentară.

Victima ne-a povestit că a vrut să facă o tură de antrenament, a urcat pe Valea Cerbului, apoi a luat-o pe Brana Caraimanului. La un moment dat nu a mai putut înainta şi a coborât pe sub brana, direct spre Valea Caraimanului.

Era echipat în pantofi sport, pantaloni scurţi şi o bluză subţire. Fiind o fire sportivă, s-a mişcat toată noaptea şi a evitat să intre în şoc hipotermic, temperatura fiind negativă, noaptea trecută, la 1800 m altitudine”, au menționat salvatorii.

Foto: captură video

Politica