luni, mai 27, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Râs surprins, la plimbare, prin Munții Făgăraș

Un râs a fost surprins, zilele trecute, de camerele de monitorizare din Munții Făgăraș. Considerată cea mai mare pisică din Europa, felina se numără printre animalele carnivore extrem de discrete, care trăiesc izolat și se feresc de contactul cu oamenii.

„Viața care mișună în pădurile Munților Făgăraș sigur bate filmul! Râsul este un animal extrem de sfios, dar priviți-l cât de grațios este. (…) Pentru a-i asigura habitatul, avem nevoie de un Parc Național în Munții Făgăraș”, transmit reprezentanții Fundației Conservation Carpathia în postarea făcută pe rețele sociale.

Râsul este un animal nocturn, care trăiește solitar. Are corpul zvelt, măsoară până la 75 cm înălțime și poate cântări chiar și 30 de kilograme, scrie digi24.ro Culoarea blănii este galben-brună, iar majoritatea felinelor au pete roșii sau negre pe spate, pe părțile laterale, dar și pe picioare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Auzul și văzul sunt simțurile sale cele mai dezvoltate. Fundația Conservation Carpathia (FCC) a fost fondată în anul 2009 de către 12 filantropi și conservaționiști cu scopul de a opri tăierile ilegale de pădure, precum și pentru a conserva o suprafață mare a pădurilor din Carpați, sub forma unei zone complet protejate, pentru generațiile viitoare.

Acest lucru se face prin cumpărarea terenurilor și cesionarea drepturilor de vânătoare, pentru protecția completă a tuturor elementelor naturale, din bani privați și publici.

Foto: captură video

spot_img
spot_img
spot_img

Politica