joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un director din ADS, reținut de DNA. A luat șpagă să aranjeze o licitație, dar a câștigat cine nu trebuia

Un director din cadrul Agenției Domeniile Statului (A.D.S) a primit 90.000 lei din cei 350.000 euro pretinși de la un om de afaceri pentru a-l ajuta să câștige o licitație pentru o suprafață de 650 ha de teren agricol, situat într-o comună din județul Giurgiu. Numai că licitația a fost câștigată de o altă persoană, astfel că, directorul a fost denunțat la DNA.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20 martie 2023, a inculpatului:

NUȚĂ MARIUS IONEL, director al Direcției Control Reprezentanțe Teritoriale și Comunicare din cadrul Agenției Domeniile Statului (A.D.S.), pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență”, se arată în comunicatul DNA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit ordonanței procurorilor, ”În perioada 24 ianuarie – 20 martie 2023, inculpatul Nuță Marius Ionel, funcționar în cadrul Agenției Domeniile Statului (A.D.S.), ar fi pretins, pentru el și pentru alte persoane, de la un om de afaceri (martor în cauză), suma totală de 350.000 euro pentru „a-l ajuta” pe acesta din urmă să încheie cu ADS un contract de arendă pentru o suprafață de 650 ha de teren agricol, situat într-o comună din județul Giurgiu. În contul aceleiași sume de bani, inculpatul i-ar mai fi promis omului de afaceri că îl va sprijini să concesioneze respectiva suprafață de teren pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani.
În contextul menționat mai sus, martorul i-ar fi remis inculpatului Nuță Marius Ionel suma de 90.000 lei, ce reprezenta o primă tranșă din suma pretinsă inițial.
Ulterior, cu toate „eforturile” depuse de inculpat, licitația privind arendarea terenului respectiv a fost câștigată de o altă persoană.

Inculpatului Nuță Marius Ionel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.”

 Judecătorii Tribunalului București au admis, pe 21 martie 2023 propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a inculpatului, formulată de procurorii anticorupție.

Politica