sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România va candida pentru organizarea EuroBasket 2025

Federaţia Română de Baschet își dorește să înceapă demersurile pentru obţinerea organizării meciurilor din faza grupelor Campionatului European – FIBA Women’s EuroBasket 2025, la noua sală polivalentă din municipiul Constanţa, după cum a anunţat forul naţional, marţi, pe site-ul său oficial.

Preşedinta Federaţiei, Carmen Tocală, a dezvăluit acest lucru la revenirea în ţară de la şedinţa Board-ului FIBA Europe care a avut loc la Sevilla, unde a participat în calitate de vicepreşedinte al forului continental.

Consider că România merită să organizeze un nou eveniment european de anvergură şi vom începe toate demersurile pentru depunerea dosarului de candidatură la FIBA Europe. Gazda propusă de Federaţia Română de Baschet va fi noua arenă polivalentă din municipiul Constanţa, o sală cu o capacitate de 5.000 de locuri, care se ridică la standardele internaţionale, inclusiv pentru FIBA Women’s EuroBasket 2025. De altfel, Constanţa a arătat în ultimii ani că are o administraţie locală şi o comunitate care susţin sportul în general şi baschetul în special, având deja experienţe organizatorice a unor evenimente internaţionale în oraşul de pe malul Marii Negre„, a declarat Tocală, potrivit agerpres.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

foto: Facebook/frb.romania.basketball

Politica