vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pod Electro, în reabilitare. Trafic restricționat

Primăria Municipiului Craiova anunţă că, începând cu data de 22.03.2023, vor fi reluate lucrările privind reabilitarea Pasajului rutier Electroputere. Astfel, în perioada 22.03.2023 – 30.11.2023, traficul rutier cât și cel pietonal din zonă urmează să fie restricționat, conform managementului de trafic aprobat de Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Craiova.

Solicităm conducătorilor auto să circule cu atenţie şi să se conformeze reglementărilor rutiere instituite”, este mesajul autorităților locale.

Conform reprezentanților Primăriei Craiova, restricționarea traficului se referă la faptul că se va circula în funcție de evoluția lucrărilor, pe două, respectiv, o bandă de circulație, față de cele trei benzi pe sens câte sunt pe pasaj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În toamna anului trecut, viceprimarul Răzvan Diaconu a semnat, la București, contractul de finanțare pentru Pasajul Electroputere, pe programul Anghel Saligny. Contractul de execuție, cu o valoare de 5,5 milioane lei, a fost atribuit Domarcons. Lucrările de reabilitate erau anunțate imediat, chiar de primarul orașului.

Se reabilitează scările laterale, sunt lucrări la structura de rezistență conform expertizei tehnice, lucrări la culee, lucrări la suprastructură (carosabil și trotuare), reabilitare balustrăzi etc”, a precizat, la acea vreme, Lia Olguța Vasilescu.

În luna decembrie a anului 2022, a fost aprobată, în Consiliul Local, actualziarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Reabilitare pasaj rutier Electroputere”. Proiectantul Planexe Design SRL a actualizat devizul general, în urma solicitării Primăriei municipiului Craiova, pe fondul creșterii prețurilor materialelor din domeniul construcțiilor.

Se aprobă finanțarea de la bugetul local al Municipiului Craiova, a sumei de 60.744,19 lei, reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local conform prevederilor art. 4 alin. (6) din Normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului național de investiții „Anghel Saligny”, pentru categoriile de investiții prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. a)-d) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 95/2021, aprobate prin Ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației nr. 1333/2021”, se specifică în proiectul de aprobare.

Din anul 1980, în municipiul Craiova, pe drumul european E574, pe Calea Bucureşti este amplasat pasajul Electroputere care asigură traversarea Bulevardului Decebal. Pasajul are 4 deschideri de 8,00 +2 x 18,00+8,00 m şi lungimea totală de 56,80 m.

Politica