vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Donald Trump vrea să se prezinte în cătușe în fața marelui juriu

Donald Trump le-a spus consilierilor săi că vrea să fie încătușat în momentul în care se va prezenta la tribunal, dacă va fi pus oficial sub acuzare de marele juriu din Manhattan, relatează The Guardian, care citează surse din anturajul fostului președinte SUA.

Trump a argumentat că dacă tot va trebui să se prezinte la tribunal, să i se ia amprentele și să fie fotografiat, atunci vrea să transforme totul într-un „spectacol”.

Insistența lui Trump de a fi încătușat vine din dorința de a se victimiza și de a-și energiza susținătorii pentru  alegerile din 2024.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fostul președinte vrea, de asemenea, să evite situația în care ar apărea în fața tribunalului printr-o conferință video sau în care ar fi fotografiat în sala de judecată, așteptându-și verdictul – imagini despre care spune că l-ar face să pară „slab” sau să arate „ca un fraier”, scrie digi24.ro

Recentele discuții pe care fostul președinte le poartă la Mar-a-Lago privind strategia sa vin pe fondul unor temeri și anxietăți accentuate ale lui Trump, în condițiile în care este așteptat ca marele juriu din Manhattan să anunțe punerea sa sub acuzare.

De cealaltă parte, echipa de avocați ai lui Trump nu este de acord ca acesta să apară public la tribunal și au recomandat ca fostul președinte să încheie toată procedura discret, printr-o prezență de la distanță, prin videoconferință.

Trump respinge, însă, aceste sfaturi și spune că nu-i pasă „dacă cineva” îl „împușcă” pentru că va deveni „martir”. Ar fi adăugat, apoi, că dacă ar fi împușcat chiar ar avea toate șansele să câștige în 2024.

Luni, Trump a scris pe rețeaua sa socială, Truth Social, că „urmează să fie arestat”, marți, și le-a cerut susținătorilor săi să iasă în stradă pentru el, declanșând temeri că s-ar putea ajunge din nou la o situație de tip 6 ianuarie 2021, când fostul președinte și-a instigat fanii să atace clădirea capitoliului pentru a opri validarea victoriei lui Joe Biden la alegerile din 2020. 

Trump este acuzat că a plătit 130.000 de dolari actriței de filme pentru adulți Stormy Daniels prin avocatul său de la acea vreme, Michael Cohen, în ultimele zile ale campaniei din 2016. Trump l-a despăgubit, apoi, pe Cohen prin cecuri de 35.000de dolari din bani personali, iar această plată a fost înregistrată ca plăți pentru prestare de servicii juridice avocatului.

Este încă neclar ce acuzații ar putea fi urmărite de procuror, însă avocații lui Trump sunt de părere că cel mai probabil scenariu este acela în care fostul președinte va fi acuzat de falsificarea de evidențe financiare și evaziune fiscală, pentru că Trump nu a plătit taxe pe banii trimiși lui Cohen.

Foto: Facebook

Politica