vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți/ Câine salvat de un pompier. L-a resuscitat minute în șir

Un pompier și-a pus în practică cunoștințele pentru a face tot posibilul să-l readucă pe cățel la viață

Update/Din păcate, câinele a decedat ulterior, au anunțat reprezentanții ISU Mehedinți.

Pompierii mehedințeni au fost alertați marți după-amiază, 21 martie, de către un cetățean care a observat că din balconul unui apartament, situat la etajul I al unui bloc din municipiul Drobeta Turnu Severin, ieșea mult fum.

„La locul evenimentului, au fost mobilizate trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. După ce au pătruns în apartament, salvatorii au observat un câine care încetase să mai respire. Căpitan Vintilă Georgian, comandantul intervenției, a pătruns în apartamentul inundat cu fum și a scos pe brațe patrupedul, începând imediat manevrele de resuscitare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Punându-și în practică toate cunoștințele, acesta a făcut tot posibilul să-l readucă la viață. Eforturile i-au fost răsplătite cu bătăi de inimă și o bucurie de nedescris. Pompierul este deținătorul unui exemplar al aceleiași rase, fiind un mare iubitor de animale.

Pentru a se asigura că patrupedul este în siguranță, a solicitat cetățenilor să cheme la locul intervenției și un medic veterinar. Câinele a rămas sub supraveghere medicală, iar colegul nostru ne-a mărturisit că va  lua legătura cu proprietarul pentru a se interesa, în continuare, de starea lui de sănătate.

Misiunea s-a încheiat cu succes, colegii noștri reușind să salveze un suflet, nu doar bunuri materiale. Ofițerul a absolvit studiile Academiei ,,Alexandru Ioan Cuza” București, în anul 2016, iar până în luna ianuarie a acestui an și-a desfășurat activitatea în dispeceratul integrat ISU-SAJ Mehedinți.

În prezent, căpitan Vintilă Georgian este împuternicit locțiitor comandant de detașament în cadrul subunității Drobeta Turnu Severin, aceasta fiind prima lui misiune în care a avut posibilitatea să salveze o viață”, potrivit ISU Mehedinți.

Politica