joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Finlanda, în continuare ”cea mai fericită țară din lume”. Pe ce loc se află România

Finlanda rămâne, pentru al șaselea an la rând, ”cea mai fericită  ţară din lume”. Pe doi şi trei sunt Danemarca şi Islanda, urmate în top 10 de Israel, Ţările de Jos, Suedia, Norvegia, Elveţia, Luxemburg şi Noua Zeelandă.

România ocupă poziţia a 24-a, precedată de Costa Rica pe 23 şi urmată de Singapore pe 25 şi Emiratele Arabe Unite pe 26. Spania şi Italia sunt pe 32 şi 33.

La polul opus Finlandei este Afganistan, locul 137 în clasament.

Policlinica Buna Vestire Craiova
Foto: Captură raport

Fericirea globală nu a fost afectată în cei trei ani de pandemie COVID-19.

„Chiar și în acești ani dificili, emoțiile pozitive au rămas de două ori mai răspândite decât cele negative, iar sentimentele de sprijin social pozitiv au fost de două ori mai puternice decât cele de singurătate”, a declarat John Helliwell, unul dintre autorii raportului World Happiness Report, potrivit libertatea.ro

Raportul se bazează pe datele unui sondaj global realizat pe baza unor persoane din peste 150 de țări. Țările sunt clasate în funcție de fericire pe baza evaluărilor medii ale vieții lor în cei trei ani precedenți, în acest caz 2020-2022.

Finlanda și vecinii săi, Danemarca, Islanda, Suedia și Norvegia, au obținut toate scoruri foarte bune la măsurile pe care raportul le folosește pentru a-și explica concluziile: speranța de viață sănătoasă, PIB-ul pe cap de locuitor, sprijinul social, corupția scăzută, generozitatea într-o comunitate în care oamenii au grijă unii de alții și libertatea de a lua decizii esențiale în viață.

România este pe poziția a 24-a, mai jos decât cehii sau austriecii, dar mai sus decât Spania sau Italia.


Politica