vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANM: Vreme caldă şi temperaturi peste mediile perioadei, în următoarele două săptămâni

Vremea va fi, în general, frumoasă pe parcursul următoarelor două săptămâni (20 martie – 2 aprilie), cu temperaturi diurne, în general, peste mediile perioadei, anunță Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată spre finalul acestei luni, mai spun meteorologii.

În Oltenia, săptămână 20 – 26 martie va fi, în ansamblu, mai caldă faţă de normalul climatologic al perioadei, cu valori termice diurne ce vor fi în cuprinse între 17 şi 22 de grade. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate valori termice diurne mai scăzute, dar apropiate de norme, la o medie regională de 14 – 16 grade. Media zilnică a temperaturilor minime se va situa între 3 şi 7 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată după 26 martie, dar până atunci, precipitaţiile vor fi posibile doar izolat, îndeosebi în jurul datei de 22 martie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La munte, valori termice peste mediile multianuale se vor înregistra în prima săptămână (20 – 26 martie), când la nivelul zonei se vor înregistra maxime între 6 şi 10 grade, respectiv minime în general între 0 şi 4 grade. În a doua săptămână, prezenta estimare indică temperaturi maxime ce nu mai depăşesc o medie zilnică de 4 – 6 grade şi minime ce vor deveni în general negative, la valori în jurul a -2 grade. Sunt prognozate precipitaţii pe arii mai extinse şi posibil însemnate cantitativ după data de 26 martie. În restul intervalului, acestea se vor semnala doar pe alocuri şi vor fi slabe.

Politica