vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cu 200 la oră pe DEx12. Vitezomani, pe drumurile Oltului

Un bărbat din Severin a fost prins de polițiști circulând cu mașina pe Drumul Expres Craiova-Pitești (DEx12) cu o viteză 201 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 km/h. Bărbatul, de 49 ani, a fost amendat 1.305 lei, iar polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

Un alt bărbat, de 48 ani, din București, a fost prins pe același drum cu 182 km/h. A fost tras pe dreapta și amendat. O jumătate de oră mai târziu, a dat în radar la Negreni. Viteza- 112 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 de km/h.

„În ambele situații, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație 15 zile.În total, bărbatul a fost sancționat contravențional cu 2.610 lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o durată de 180 de zile.”- IPJ Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei doi bărbați au fost depistați încălcând legea în timpul unei acțiuni ample derulate joi de Poliția Olt, acțiune la care au participat peste 70 de polițiști, iar în spijinul polițiștilor din Olt au venit și polițiști rutieri din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Argeș, Vâlcea, Dolj și Teleorman.

„Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 326 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 90.000 de lei, dintre care 324 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și 2 la alte acte normative.Dintre sancțiunile aplicate, 171 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 14 pentru abaterile săvârșite de pietoni, 18 pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 2 pentru baterile săvârșite de căruțași și 119 pentru alte abateri.Ca măsura complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 41 de permise de conducere, dintre care 34 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 5 pentru depășirea cu mai mult de 70 de km/h a vitezei maxime legale admise și 2 pentru alte abateri.Totodată au mai fost reținute și 10 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.Recomandăm conducătorilor de vehicule să respecte regulile de circulație, să crească distanța de siguranță între vehicule, să evite depășirile riscante și să manifeste respect față de ceilalți participanți la trafic.Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.”-IPJ Olt

Politica