Mehedinți: Poliția a demarat operațiunea ”Eroii Internetului”

Poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul IPJ Mehedinți au desfășurat activități educativ-preventive, în cadrul Proiectului naţional „Eroii Internetului”, la Școala gimnazială numărul 6 Drobeta-Turnu Severin, unde este în desfăşurare Săptămâna Altfel.

Proiectul național este inițiat de Google România, Asociația Adfaber și susținut de către Poliția Română, urmărind transmiterea unor noțiuni fundamentale despre siguranța digitală și cea din mediul online, astfel încât copiii și tinerii să poată explora lumea online cu încredere.   

Scopul principal al activităților a constat în informarea şi conştientizarea riscurilor la care se expun copiii și tinerii pe internet, a consecințelor acțiunilor lor în mediul online (atât în calitate de victimă cât și în calitate de autor), care sunt acțiunile de pe internet care sunt pedepsite de lege și faptul că pot cere ajutorul autorităților când se confruntă cu astfel de situații.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”De asemenea, în cadrul întâlnirii, elevii au participat activ la jocul „Fii inteligent pe internet. Distribuie cu prudență”, astfel aceștia au învățat cum să împărtășească informații cu cei pe care îi cunosc și cei pe care nu îi cunosc, deoarece veștile bune (și rele) circulă repede în mediul online și deodată, copiii se pot trezi în situații dificile care au consecințe pe termen lung” a anunțat IPJ Mehedinți.

Foto: pixabay

Populare

Recomandări

Copiii îi pot trimite scrisori lui Moş Crăciun prin Poşta Română

Începând de vineri, copiii îi pot trimite scrisori lui...

Prins de polițiști când conducea fără permis

Un bărbat de 66 de ani din comuna Moțăței,...

Accident în Mehedinți. Un copil, între răniți

În urmă cu puțin timp a avut loc un...

Sisteme avansate 3D-4K destinate intervențiilor chirurgicale, achiziționate de Consiliul Județean

Președintele CJ: „Echipamentele medicale achiziționate vor contribui semnificativ la...