Gasparini: Craiova, neprietenoasă cu persoanele cu dizabilități

Orașul Craiova nu este unul „prietenos” cu persoanele cu dizabilități și nici cu mamele care au copii mici pe care îi transportă în cărucioare. Asta spune Claudia Gasparini, membră a USR Dolj și a USR Dizabilități.
“În calitate de femeie vreau să vă spun că deși ne aflăm într-un oraș condus de o femeie primar și o altă femeie viceprimar, sunt foarte dezamăgită și constat faptul că acest oraș este total neprietenos atât cu persoanele cu dizabilități, cât și cu mamele cu copii în cărucioare. Instituțiile nu sunt accesibilizate pentru persoanele cu dizabilități sau mamer cu copii în cărucioare. Aceste mame sunt puse în pericol aproape zi de zi pentru faptul că încearcă să își plimbe copiii în cărucioare, pe trotuare, care sunt ocupate de mașini parcate neregulamentar”, a spus Gasparini.
Ea afirmă că și locurile de joacă din oraș sunt o problemă.
„Locurile de joacă pentru copii sunt puține și echipate cu mobilier învechit. Nu există echipament pentru copii cu dizabilități. unde se joacă? Toți copii trebuie să aibă acces la aceste locuri de joacă, moderne, pentru a nu se răni. Sunt probleme ce pot fi rezolvate cu bani puțini și efort minim”, a precizat Claudia Gasparini.

Populare

Recomandări

Și-a ținut mama mumificată acasă, pe canapea, timp de 15 ani

Un bărbat în vârstă de 76 de ani a...

Donald Trump, pus sub acuzare în cazul starului porno Stormy Daniels

Marele juriu din Manhattan a votat să-l pună sub...

Mai multe tipuri de concedii, considerate vechime pentru stabilirea pensiei 

Mai multe tipuri de concedii sunt luate în considerare...