Consiliul Național al Barourilor din România, la Craiova

Craiova găzduiește în aceste zile lucrările Consiliului Național al Barourilor din România, organ colegial al conducerii avocaților din țară, care va fi prezidat de prof. univ. dr. Traian Briciu.
Astfel, până pe 19 martie sunt organizate mai multe evenimente. Între altele, reprezentanții U.N.B.R. vor avea o întâlnire cu avocații din Baroul Dolj cu scopul de a îmbunătăți comunicarea și transparența instituțională, oferind posibilitatea avocaților să-și exprime opinii, cât și să aducă în discuție problemele ivite în profesie la nivel local.
Totodată va avea loc lansarea Istoriei Baroului Dolj 1948-2007 realizată de către Sevastian Cercel, Șerban Pătrașcu, Georgeta Ghionea, cercetători în cadrul Institutului de Cercetări Socio-Umane ”C.S. Nicolăescu-Plopșor” Craiova și tipărită la Editura Sitech din Craiova. Această monografie, alături de Istoria Baroului Dolj 1928-1948 (Editura Sitech, 2018), completează seria lucrărilor dedicate avocaților doljeni, demers ale cărui baze au fost puse în anul 2015 și care care continuă cu prezenta lucrare dedicată avocaturii din timpul dictaturii comuniste, cât și momentelor de renaștere de după 1989.

Populare

Recomandări

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 03.04 – 09.04.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Mai multe tipuri de concedii, considerate vechime pentru stabilirea pensiei 

Mai multe tipuri de concedii sunt luate în considerare...

Donald Trump, pus sub acuzare în cazul starului porno Stormy Daniels

Marele juriu din Manhattan a votat să-l pună sub...