ITM Gorj a dat aproape 30 de amenzi

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în perioada 27 februarie-10 martie 44 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă, anunță ITM Gorj într-un comunicat de presă.

Au fost aplicate 28 de amenzi în valoare de 136.500 lei și trasate 141 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate. Un angajator cu sediul social în comuna Stănești, având domeniu de activitate restaurante, a fost sancționat săptămâna trecută cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă.

De asemenea, în perioada 09 februarie-10 martie 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a întreprins acțiuni de verificare și control în cadrul Campaniei Naționale privind verificarea modului în care angajatorii români, agenții de muncă temporară și furnizorii de servicii specializate pentru stimularea ocupării forței de muncă respectă prevederile legale referitoare la relațiile de muncă și la regimul juridic aplicabil străinilor pe teritoriul României. Au fost verificați 16 angajatori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj vor continua acțiunile de control și în perioada următoare, pe întreg teritoriul județului Gorj, pentru verificarea respectării de către angajatori a prevederilor legale”, a spus George Octavian Romanescu, Inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Populare

Recomandări

Accident feroviar Galați. Acul vitezometrului, blocat la 75 km/h

Acul vitezometrului locomotivei care a lovit un vagon la...

Edi Iordănescu recunoaște că România nu e la cel mai înalt nivel: „A fost și puțin trac”

Edi Iordănescu recunoaște faptul că meciul cu Andorra nu...

Rusia va amplasa arme nucleare tactice în Belarus

Rusia va staționa arme nucleare tactice în Belarus, a...

Stanciu, după victoria cu Andorra: „Să arătăm pe teren că merităm să ajungem la EURO”

Nicolae Stanciu a spus că victoria cu Andorra era...