vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ITM Gorj a dat aproape 30 de amenzi

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în perioada 27 februarie-10 martie 44 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă, anunță ITM Gorj într-un comunicat de presă.

Au fost aplicate 28 de amenzi în valoare de 136.500 lei și trasate 141 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate. Un angajator cu sediul social în comuna Stănești, având domeniu de activitate restaurante, a fost sancționat săptămâna trecută cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă.

De asemenea, în perioada 09 februarie-10 martie 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a întreprins acțiuni de verificare și control în cadrul Campaniei Naționale privind verificarea modului în care angajatorii români, agenții de muncă temporară și furnizorii de servicii specializate pentru stimularea ocupării forței de muncă respectă prevederile legale referitoare la relațiile de muncă și la regimul juridic aplicabil străinilor pe teritoriul României. Au fost verificați 16 angajatori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj vor continua acțiunile de control și în perioada următoare, pe întreg teritoriul județului Gorj, pentru verificarea respectării de către angajatori a prevederilor legale”, a spus George Octavian Romanescu, Inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Politica