duminică, iulie 21, 2024

Ultima ora

Sport

Lămâi din Turcia cu conținut mare de pesticide, retrase de la vânzare

Un lot de lămâi din Turcia, care a depășit valorile admise de reziduri de pesticide, a fost retras din mai multe magazine Carrefour din țară, se arată pe site-ul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

„Vă informăm că în urma prelevării unor probe s-a depistat o depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide. Ca urmare, s-a dispus retragerea de la comercializare a următorului lot neconform al produsului LĂMÂI – TURCIA, LOT: 75416”, se arată în anunțul instituției.

„Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, solicităm clienților să nu consume acest produs”, se precizează pe site-ul ANSVSA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cine a cumpărat aceste lămâi le poate returna în magazinele Carrefour în perioada 24 februarie-17 martie 2023.

Și lanțul de supermarketuri Profi a anunțat sâmbătă, 25 februarie, că furnizorul SC ANDROS STIL SRL a inițiat „retragerea de la comercializare a produselor Lămâi – origine Turcia, lot 75416 si Lămâi plasă – 500 grame – Turcia 75561, ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide”.

Clienții Profi care au cumpărat lămâi din aceste loturi au fost sfătuiți să nu le consume și să le distrugă sau să le returneze.

„Se recomandă persoanelor care dețin produsele descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze la magazin în perioada 25.02.2023 – 17.03.2023, urmând să primească în schimb contravaloarea lor”, se mai precizează pe site-ul ANSVSA.


Politica