vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cel mai urât mirositor fruct din lume și alte fructe exotice ciudate

Tot mai multe fructe exotice sunt introduse în comerțul european, inclusiv în hipermarketurile și supermarketurile din România. Unele noutăți au ajuns deja să fie tot mai populare printre consumatori, de exemplu physalis, fructele de cactus, kaki, litchi, papaya, fructul pasiunii, fructul dragonului. America de Sud și Africa sunt zonele de origine ale celor mai multe fructe exotice, deși unele au ajuns să fie cultivate și pe continentul european, în țări precum Spania.

Există însă multe fructe exotice mai rare, unele aduse ocazional în comerțul european, altele greu de găsit în Europa. Cu mediul online atât de dens și la îndemâna oricui, diverse fructe exotice devin cunoscute, chiar dacă momentan doar în varianta virtuală. Desigur, oricând se poate face o vizită în țările de origine, unde asemenea fructe sunt ușor accesibile.

Experiențele cu fructele Durian fac multe vizualizări în social media

Pe Tik Tok, Instagram și Facebook, au devenit un adevărat trend video-urile cu persoane care experimentează pentru prima dată degustarea fructului Durian. Acesta este cunoscut ca fruct al regilor, dar are și titulatura de cel mai urât mirositor fruct din lume. Durian își are originile în China, Indonezia și Malaezia, are formă rotundă neregulată și este acoperit cu spini pe coajă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deși gustul este foarte bun, mirosul este oribil, după cum mărturisesc cei care l-au încercat. Nu întâmplător, în multe instituții din Asia și în transportul public este interzis să consumi Durian. Fructul este inclusiv procesat – există înghețată și chipsuri pe baza acestui fruct inedit.

Alte fructe interesante, ciudate, care atrag atenția

Jackfruit poate fi găsit și în România, în unele magazine, în formă conservată, mai rar în varianta proaspătă. Fructele sunt mari, ca niște pepeni, putând ajunge chiar și la peste 30 de kilograme. Singura parte comestibilă este pulpa, care înconjuară semințele mari. Gustul este dulceag, similar cu cel al bananelor. Acest fruct asiatic este considerat un înlocuitor al cărnii, este foarte hrănitor, vorbindu-se despre Jackfruit ca despre o posibilă sursă revoluționară pentru viitor, împotriva foametei.

Akebi, denumit și viță de ciocolată, este fructul unui arbore ce crește în China și Japonia. Fructul poate fi consumat când este foarte copt, având pulpa ca o pastă interioară dulceagă. Uimește prin aspectul inedit și culoarea sa violet. Un alt fruct ciudat este cupuacu, o rudă a fructului de cacao. Foarte hrănitor, crescut în America de Sud, cupuacu are gust asemănător cu para.

Demn de amintit este și Jabuticaba, un gen de strugure brazilian. Ciudat este că fructele (de culoarea murelor) cresc direct pe trunchiul și crengile copacilor. Alte fructe exotice ciudate despre care se pot găsi informații online – inclusiv fotografii – sunt Mâna lui Buddha, mangustan sau fructul miracol (Synsepalum dulcificum).

Fructele, asociate cu vitalitatea și buna dispoziție

Pentru că sunt gustoase și hrănitoare și ne aduc atât de multe beneficii, fructele sunt mereu asociate cu aspecte pozitive, în special vitalitate și bună dispoziție. Jocurile cu fructe sunt foarte populare pe internet, mai ales pe dispozitivele mobile.

Nu este exclus ca în viitor, fructe precum cele mai sus menționare să se regăsească și în jocuri populare precum Fruits Cut sau Fruit Splash. Poate chiar în categoria de pacanele cu fructe gratis, celebrele sloturi distractive, jocuri ca la aparate din sălile offline. În jocuri simple de telefon sau în jocuri de cazino, fructele aduc mereu ceva bun, mai ales atunci când apar în serie.

Sapodilla, sapota, carambola, pitaya, pandanus, cherimoya – iată alte denumiri de fructe exotice deosebite prin aspect, unele dintre ele importate mai nou și în România. Vor ajunge astfel de fructe la fel de populare precum portocalele, kiwi sau rodiile? Rămâne de văzut. Până atunci, un fruct exotic ocupă oricum poziția de cel mai consumat fruct din lume: banana.

Politica