vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bugetul județului Dolj, votat de consilieri. Bani mai puțini decât anul trecut

Bugetul județului Dolj a fost votat joi în ședința Consiliului Județean (CJ). Valoarea totală a bugetului este de 767 milioane lei. Dintre aceștia, 427.5 milioane reprezintă fonduri pentru dezvoltare, în timp ce aproape 340 de milioane vor fi folosiți pentru cheltuieli de funcționare.
Consilierii județeni au vizat investiții în majoritatea domeniilor. Transporturile absorb în acest an cei mai mulți bani, peste 313 milioane de lei. Cultura, religia și recreerea primesc ca fonduri pentru dezvoltare peste 47 milioane lei, în timp ce în sănătate se vor investi 11,5 milioane de lei, iar în învățământ, puțin peste 8,5 milioane lei.
Printre proiectele de anvergură care vor fi inițiate în acest an se regăsesc Complexul Sportiv Tineretului, sau Parcul IT de la S200, proiect de peste 20 milioane de euro.
Cele trei școli speciale din județ vor fi și ele reabilitate în acest an, investiția totală depășind 7 milioane de lei. Același lucru se întâmplă cu centrul Sf. Ecaterina și Clinica de Pediatrie, unde investițiile de reabilitare vor depăși 6 milioane de euro.
Sistemul de management integrat al deșeurilor își continuă parcursul, iar CJ Dolj va mai investi și în acest an aproape 4 milioane de lei.
Peste 15 milioane de lei vor fi destinate în acest an pentru continuarea obiectivelor de la Aeroportul Internațional Craiova, în timp ce nu mai puțin de 21 milioane de lei vor merge către construirea unei unități de pompieri în vecinătatea Aeroportului.
Președintele CJ, Cosmin Vasile, a vorbit despre bugetul pe anul acesta și a ținut să sublinieze că 2023 este anul în care toate domeniile au fost vizate. Tot anul acesta, un proiect de anvergură urmează să fie demarat, în timp ce un alt proiect important va fi finalizat.
„Anul 2023 este anul în care finalizăm aproximativ 20 de proiecte, pe fonduri europene. Peste 200 de kilometri de drum județean vor fi terminați anul acesta, ca și reabilitare. Este anul în care demarăm mari proiecte. Vorbim despre Masterplanul pentru apă și, 22 de localități vor avea apă și canal anul acesta. Tot anul acesta se va finaliza un alt proiect de anvergură și anume Masterplanul de deșeuri. Acesta s-a închis și urmează doar mici acte procedurale. 2023 este anul în care toate domeniile sunt vizate”, a spus președintele CJ, Cosmin Vasile.
Prezent la discuțiile despre bugetul pe anul acesta, vicepreședintele CJ, Antonie Solomon a ținut să precizeze că banii pentru anul curent sunt cu 15 milioane de euro mai puțini decât în anul precedent. Acest lucru nu va afecta dezvoltarea pe care consilierii o au în plan la nivelul județului.
„Bugetul acestui an e mai mic cu peste 15 milioane de euro față de cel de anul trecut. Consiliul Județean are de gând să nu renunțe la dezvoltarea județului, chiar dacă sunt sume mai mari cu câteva procente față de cheltuielile de funcționare. Sper să ne fiți martori când vom inaugura toate aceste proiecte din județ”, a spus vicepreședintele CJ, Antonie Solomon.

Politica