miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alexandru Pițurcă și şeful Romarm, Gabriel Ţuţu, eliberați din arest

Fiul antrenorului Victor Pițurcă, Alexandru, și şeful companiei Romarm, Gabriel Ţuţu vor fi cercetați sub control judiciar în dosarul achiziţiilor de măşti neconforme în pandemie.

Anunțul a fost făcut de avocatul lui Alexandru Pițurcă, Iancu Toader, miercuri dimineață.

”Instanța a respins propunerea Parchetului de arestare preventivă, a dispus măsura alternativă, măsura de control judiciar. (…) Și Țuțu are control judiciar”, a transmis avocatul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și Victor Piţurcă a fost reţinut iniţial de DNA, însă a fost ulterior pus în libertate în același dosar. Piţurcă a negat orice implicare, afirmând, marți, după audieri că nu are „nicio treabă cu această afacere”, scrie g4media.ro

În Ordonanţa de reţinere emisă marţi după amiază de procurorii DNA care instrumentează dosarul măştilor neconforme livrate Ministerului Apărării procurorii descriu care a fost aportul fiecăruia dintre suspecţi la afacerea prin care autorităţile române au fost păgubite.

Astfel, antrenorul Victor Piţurcă, ar fi finanţat, conform anchetatorilor, operaţiunea de import, de la achitarea furnizorilor până la transport şi consiliere juridică.

Victor Piţurcă ar fi asigurat din fonduri proprii finanţarea operaţiunii – achitarea furnizorilor, transportului mărfurilor, consiliere juridică şi a altor servicii aferente introducerii în România a mărfurilor – se arată în documentele DNA.

Fiul fostului fotbalist, Alexandru Victorio Piţurcă, a avut rol de intermediar, mediind legătura între finanţatorul real, tatăl său, interpunând S.C. PAV GREEN ENERGY S.R.L, al cărei unic asociat era.

În dosar apar şi alte persoane, care s-au ocupat de logistică, relaţia cu furnizorul şi care l-au ajutat pe şeful Romarm să primească mita.

Procurorii afirmă că şeful Romarm Gabriel Ţuţu a organizat întreaga operaţiune comercială fiind cel care a identificat clientul – M.Ap.N., a asigurat transportul aerian şi canalul de comunicare între client – furnizor – finanţator, precum şi mportul bunurilor din China prin S.C. INTERARMS IMPEX S.R.L.

Politica