vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Colțarele și banchetele încorporate devin un favorit al designerilor pentru bucătării

Când cei mai mulți dintre noi se gândesc la mobilă, mințile noastre evocă ceea ce este evident: scaune, canapele, paturi de zi. Există însă o altă opțiune, și este una care nu numai că este primitoare și învăluitoare, dar este și relativ compactă: bancheta încorporată.

O banchetă încorporată sau un model de colțare de bucătărie poate oferi locuri confortabile pentru mai multe persoane într-un spațiu relativ compact.

O banchetă poate într-adevăr să pună bazele unei încăperi și să o facă să se simtă confortabilă și primitoare. Poate fi, de asemenea, un punct focal al designului, ca un contrast cu mobilierul care plutește liber. În lucrările unifamiliale, designerii integrează din ce în ce mai multe modele de colțare de bucătărie încorporate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deși nu sunt la fel de comune în mediile rezidențiale ca și canapelele, banchete nu sunt o idee nouă. Canapeaua de lângă șemineu – în care banchete încorporate lângă un șemineu ofereau un loc pentru a se încălzi în zilele friguroase – a fost o caracteristică populară în casele de acum mai bine de un secol, inclusiv în unele proiectate de arhitectul Frank Lloyd Wright.

Aceste colțare au căzut în dizgrație când au apărut sisteme mai bune de izolare și încălzire, dar designerii explorează acum bucuria de a instala alte tipuri de banchete, în alte locuri.

Dacă există o încăpere în care o banchetă este așteptată astăzi, aceasta este bucătăria de tip „eat-in”, unde aceste colțare de bucătărie pot oferi locuri pentru mai multe persoane la un capăt al bucătăriei sau într-un colț strâmt unde nu încap mai multe scaune.

Designerii folosesc frecvent banchete pentru a proiecta bucătării care încurajează conversația informală. Într-o casă modernă de la mijlocul secolului al XIX-lea se poate adăuga o banchetă lungă la capătul bucătăriei, lângă un perete de ferestre. Poate că proprietara casei adoră să gătească și a spus: „Vreau ca oamenii să stea cu mine când gătesc”.

Aceste colțuri dedicate pentru micul dejun sunt spații minunate care pot adăuga funcționalitate și stil la bucătării și zone de luat masa mici sau mari. Populare în casele meșteșugarilor din anii 1920 și 1930, ele pot fi o completare excelentă pentru orice casă.

Un colț pentru micul dejun este, în esență, un spațiu suplimentar pentru a mânca, de obicei în bucătărie sau în afara acesteia. Fie că este vorba de un colțar încorporat cu spațiu de depozitare, fie de un design modern de bar pentru micul dejun, aceste spații de ședere pot adăuga o estetică luminoasă și primitoare casei dvs.

În mod ideal, acesta va fi locul perfect pentru a vă duce experiența cafelei de dimineață la un nou nivel de confort. Situat lângă o fereastră cu priveliște, poate fi o modalitate excelentă de a înfrumuseța un spațiu și de a vă îmbunătăți zona de bucătărie.

În casele mai mici, un colț de mic dejun poate fi singura zonă de luat masa. În plus, un colț de mic dejun cu mobilier și scaune inteligente și bine gândite, poate fi perfect pentru a oferi spațiu de depozitare, dacă este nevoie.

Într-o altă situație, designerii au proiectat colțare de bucătărie în formă de U lângă bucătărie ca spațiu principal de luat masa al familiei, eliberând vechea sufragerie formală pentru alte scopuri. Imaginați-vă acest cadru: o banchetă cu o bază solidă, de culoare deschisă, cu sertare și un spătar și perne de culoare verde smarald, se înfășoară în jurul unei nișe cu ferestre. În fața colțarului se află o masă ovală cu șevalet din lemn deschis, cu două scaune cu spătar drept în fața ei. Deasupra mesei atârnă un corp de iluminat cu pandantiv de culoare aur închis cu bordură verde, iar ferestrele din spatele banchetei sunt încadrate de draperii scurte cu imprimeu de culoare rugină.

Într-o altă casă, designerii au adăugat o banchetă mare acoperită cu catifea verde de exterior pentru durabilitate. Colțul devine spațiul principal de luat masa al familiei, eliberând vechea sufragerie pentru alte utilizări. Familia nu avea de gând să folosească niciodată o sufragerie formală, așa că designerii au transformat-o într-un loc în care să asculte muzică, să stea pe podea, să se joace și să petreacă timpul ca o familie.

Banchete pot funcționa la fel de bine în apartamentele mai mici, cu concept deschis. Designerii pot instala o banchetă personalizată în locul taburetelor la o peninsulă de bucătărie. Împreună cu o masă și câteva scaune, aceasta servește ca o zonă de luat masa propriu-zisă fără a se băga peste camera de zi.

Întrebarea a fost: Într-un apartament compact cu două dormitoare, cum poți avea suficient spațiu pentru ca opt persoane să mănânce? Nu numai că bancheta oferă locuri confortabile pentru mulți oaspeți, dar a economisit un metru și jumătate în interiorul camerei de zi, ceea ce a permis mai mult spațiu pentru mobilierul de relaxare.

Politica