Vâlcea. Turiști blocați la Cozia. Un copil de 1 an și jumătate între aceștia

Un grup de 4 persoane, printre care un copil de doar 1 an și 7 luni, au rămas blocați în zăpadă în masivul Cozia. Evenimentul a avut loc vineri seară, iar salvamontiștii vâlceni au fost nevoiți să intervină. Cei 4 au reușit să scoată autoturismul din zăpadă, cu ajutorul salvamontului, care a venit și cu recomandări.

„Vineri seara am intervenit în masivul Cozia pentru recuperarea unui grup de 4 persoane, printre care se afla și un copil în vârstă de doar 1 an și 7 luni. Persoanele au rămas blocate în zapadă, cu autoturismul, nepotrivit de altfel pentru zona pe care au ales să o parcurgă și anume drumul auto de acces către cabana Cozia. Aceștia au încercat timp de câteva ore să deblocheze mașina însă fără a avea succes. După aceste ore petrecute în zonă, la lăsarea întunericului, au sunat după ajutor.

Pe toată perioada anului, în zona montană, trebuie folosit echipament adecvat. În această perioadă este cu atât mai periculos să nu ai un echipament corespunzător, vremea nu este potrivită pentru parcurgerea drumurilor montane sau potecilor turistice fără a folosi echipament corespunzător sau un mijloc de transport care să se preteze la acest tip de vreme.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Chiar dacă unele drumuri auto montane sunt deszăpezite, iar la prima vedere par accesibile cu orice tip de autoturism, datorită schimbărilor de vreme care au loc foarte des în zona montană, drumul proaspăt deszăpezit poate fi acoperit de zăpadă, din nou, în totalitate, în doar câteva ore.

În ultimele zile, tot mai multe persoane se aventurează pe drumuri și poteci montane cu echipament necorespunzător și în multe cazuri cu autoturisme total nepregătite pentru această perioadă și din păcate aceste persoane nu conștientizează pericolele la care se expun.

Dorim să tragem încă odată un semnal de alarmă și recomandăm turiștilor să nu se expună la riscuri inutile care pot duce, din nefericire, la tragedii.

Ne pare rău că trebuie să dăm exemple negative prin imaginile atașate în această postare dar vorba bună, în cele mai multe cazuri, nu funcționează, mai ales atunci când turiștii știu că noi nu aplicăm sancțiuni și refuză să asculte sfaturile noastre”, au spus salvamontiștii vâlceni.

Populare

Recomandări

OLT. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 03.04 – 09.04.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 03.04 – 09.04.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Și-a ținut mama mumificată acasă, pe canapea, timp de 15 ani

Un bărbat în vârstă de 76 de ani a...